Pentru a sasea oara in ultimele saptamani, sedinta Consiliului Superior al Magistraturii a fost amanata. Motivul este acelasi – lipsa de cvorum. Ministrul justitiei a lipsit si de aceasta data, iar predecesorul sau, Olesea Stamate, il acuza ca nu vine intentionat la sedinte. Fadei Nagacevschi spune ca a vrut sa mearga astazi, dar a aflat din presa ca intrunirea nu va mai avea loc.

Publicat:03.12.2019, 20:41

De la sedinta a lipsit si magistratul Victor Micu. Acesta ar fi bolnav a declarat presedintele CSM. Cat despre ministrul Justitiei, Dorel Musteata afirma ca nu a fost anuntat ca acesta va lipsi, din nou.

Dorel MUSTEATA, PRESEDINTELE CSM: ”Am asteptat astazi sa vina la sedinta, insa nu cunosc de ce nu s-a prezentat.” 

La randul sau, Fadei Nagacevschi sustine ca le-a spus responsabililor de la Consiliu ca va intarzia, iar ulterior a vazut in presa ca sedinta a fost amanata. 

Fadei NAGACEVSCHI, MINISTRUL JUSTITEI: “Am aflat din presa despre un caz si a trebuit sa fac o sedinta urgenta.” 

Fostul ministru al justitiei, Olesea Stamate, spune ca Nagacevschi ar incerca sa saboteze sedintele CSM, pentru a se organiza o Adunare Generala a Judecatorilor, justificata. 

A fost a sasea oara cand sedinta Consiliului Superior al Magistraturii se amana din lipsa de cvorum. Astazi urma sa se discute despre

eliberarea unui acord de retinere a magistratului Oleg Sternioala, acuzat de imbogatire ilicita.