Un copil de doar doi anisori a murit in aceasta dupa-amiaza, fiind strivit de ramul unui copac, care a cazut peste caruciorul in care se afla. Tragedia s-a produs in parcul Alunelul, unde mama micutului iesise la o plimbare cu acesta. Primaria orasului, in gestiunea careia se afla Intreprinderea Spatii Verzi, acuza Agentia de Mediu ca nu ar fi oferit autorizatie de taiere a copacului cu pricina. De cealalta parte, responsabilii de la agentie spun ca nu a fost inaintata nicio solicitare in acest sens.

Publicat:14.05.2022, 19:14

“- Uite cat de tare il leaga, iti imaginezi cat de tare l-a strivit? Il leaga din toate partile.

- Aceea e mama, sarmana mama.”

Aceste imagini au fost surprinse de trecatorii care se plimbau in parcul Alunelul, dupa ce un ram al unui copac a cazut peste caruciorul in care se afla copilul. Mai multi angajati medicali incercau sa salveze micutul, iar in apropiere se vede mama copilului de doar doi anisori, care se uita speriata la ceea ce se intampla.

Natalia STATI, OFITER DE PRESA A DIRECTIEI DE POLITIE A MUNICIPIULUI CHISINAU: “In jurul orei 11:45, inspectoratul de politie al sectorului Buiucani a fost sesizat precum ca in parcul Alunelul a cazut o creanga de copac. Politistii au stabilit ca o sectiune de copac a cazut, avand de patimit o fetita de aproximativ 2 ani. Fetita a fost preluata de un echipaj medical si transportata imediat la spital.”

La scurt timp insa, din cauza traumatismelor suferite, copilul a decedat la spital. 

Taierea sau curatarea copacilor din capitala, care prezinta un pericol, este responsabilitatea Intreprinderii Spatii Verzi, care se afla in gestiunea primariei. Reprezentantii primariei insa, dau vina pe Agentia de Mediu, mentionand ca au solicitat sa fie curatiati sau taiati 170 de arbori, insa angentia ar fi permis acest lucru doar in cazul a 70 de copaci. Totodata, cei de la primarie spun ca solicitarile lor pot fi analizate de cei de la agentie intr-un termen de pana la trei luni.

In repica, responsabilii institutiei dezmint aceasta informatie.

Artur LUCA, SEF ADJUNCT AL AGENTIEI DE MEDIU: “Nu poate fi considerata vina Agentiei de Mediu. Acest arbore vizat pe marginea cazului dat nu a fost solicitat in directia agentiei pentu coordonarea unor tratamente silvice in raport cu starea lui.” 

Si primarul Ion Ceban a acuzat agentia de mediu pe pagina sa de facebook de birocratie. Tototada, Ceban a anuntat ca toate evenimentele din parc, care erau programate pentru maine, au fost anulate, iar primaria a initiat o ancheta. 

In timp ce autoritatile se invinuiesc reciproc, fetita de doar doi ani a decedat din cauza neglijentei institutiilor responsabile. Deocamdata, politia nu a putut sa ne spuna cine va fi tras la raspundere pentru producerea acestei tragedii, mentionand doar ca se investigheaza cazul.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.