Soferul care in luna februarie a lovit cu masina doi biciclisti, unul dintre care a murit, si-a aflat sentinta. Barbatul a fost condamnat la 6 ani de inchisoare si lipsit de dreptul de a conduce mijloace de transport. Totodata, acesta va trebui sa achite prejudicii morale de 1,5 milioane de lei familiilor victimelor. Parintii copiilor spun ca vor contesta decizia magistratilor.

Publicat:20.07.2023, 17:31

Sentinta a fost pronuntata de magistratii de la Judecatoria Chisinau, sediul Buiucani. La sedinta a fost prezent tatal baiatul care a fost accidentat mortal. Acesta sustine ca va contesta decizia instantei la Curtea de Apel.

Alexandru COSCODAN, TATAL BAIATULUI DECEDAT:„Nu sunt de acord cu sentinta. Trebuie adaptate legile Republicii Moldova, noi tindem in Europa, trebuie respectiv si legislatia sa o modificam. Pentru un furt, cunosc caz real, inculpatul a furat cateva biciclete, a spart doua apartamente si i s-a dat 12 ani, viata unui copil, viata unui om costa 6 ani?”  

Si familia baiatului ranit, care trece acum un curs de reabilitare indelungat si costisitor, a fost la sedinta. Mama adolescentului, la fel, nu este de acord cu hotararea judecatorilor.

Iana COZMA-MELNIC, MAMA BAIATULUI LOVIT:„Pentru crime similare in alte tari, in primul rand este o detentie in penitenciar de tip inchis, nicidecum in penitenciar de tip deschis, care permite sa iasa din penitenciar, sa faca un job, sa revina, de fapt isi schimba locul de trai. Astazi am primit calificarea copilului meu, cu acest plastic ei trebuiau sa mearga la internationale.”

Parintii adolescentilor sustin ca pana in prezent nu au primit scuze din partea soferului.

Alexandru COSCODAN, TATAL BAIATULUI DECEDAT:„Niciodata nu a incercat sa ia legatura cu noi, nici cu parintii lui David, nici cu noi ca parinti indurerati, nici o emotie, stanca de piatra.Copilul meu avea asipratii foarte mari, el se pregatea pentru competitiile care urmau sa aiba loc in vara anului 2023. Trebuia sa mearga in Polonia, Bulgaria, Romania.” 

Soferul, condamnat la 6 ani de inchisoare, va trebui sa achite prejudicii morale de 1,5 milioane de lei familiilor victimelor si a fost lipsit de dreptul de a conduce. Am incercat sa luam legatura cu avocatul barbatului, insa acesta avea telefonul deconectat. 

Accidentul a avut loc la sfarsitul lunii februarie curent, in apropiere de Stauceni. 

Cei doi biciclisti au fost loviti de o masina, condusa de barbatul de 45 de ani, care nu avea in acel moment permisul de conducere, fiindu-i suspendat dupa ce a fost prins beat la volan. Unul dintre adolescenti a murit la spital. Atunci, Federatia de Ciclism din Moldova a cerut autoritatilor imbunatatirea conditiilor din traficul rutier pentru biclisti. Sa fie instalate indicatoare si amenajate piste, pentru a spori siguranta in trafic

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.