Ministrul de Externe al Federatiei Ruse, Serghei Lavrov, sustine ca Rusia si Transnistria pledeaza in favoarea reluarii dialogului direct cu Chisinaul pentru a solutiona problema transnistrena, insa presedintele Maia Sandu, sub conducerea occidentului, intentioneaza sa solutioneze aceasta problema printr-un mod nediplomatic. Declaratia a fost facuta live in cadrul maratonului educational „Cunoasterea” la postul rusesc RT.

Ultimul update: 31.08.2022, 20:38 Publicat:31.08.2022, 20:38

„ Transnistria si Rusia pledeaza pentru un dialog direct, dar judecand dupa declaratiile publice ale presedintelui Sandu, sub dictarea occidentului, pare sa conteze pe un scenariu ne-diplomatic de solutionare a problemei”, a declarat Lavrov.

Ulterior, ministrul de externe a afirmat ca pe langa Transnistria, mai este o Autonomia Gagauza care in opinia sa are un statut mai deosebit si mentioneaza ca va face tot posibilul ca interesele lor sa fie respectate.

"Noi vom face totul ca interesele vorbitorilor rusi in Moldova sa nu sufere nici intr-un caz. Sa nu uitam ca pe langa Transnistria, in Moldova este si Gagauzia, care la fel pretinde la un statut deosebit. Ea si are unele elemente ale unui statut deosebit. Eu cred ca autoritatile din Moldova vor proceda corect, daca vor lasa sa se joace in jocurile geopolitice impuse de vest si se vor gandi la interesele acelor oameni care traiesc umar la umar" , a mai adaugat Lavrov.

Sefa statului nu a reactionat deocamdata.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.