Serviciul de Informatii si Securitate neaga ca ar fi implicat in interceptarea unor politicieni, jurnalisti si oameni de afaceri. Intr-un comunicat emis de institutie scrie ca informatiile facute publice de presedintele comisiei securitate a Parlamentului sunt niste speculatii. Intre timp, fostul ministru al Justitiei, Olesea Stamate, afirma ca i-au fost atacate conturile de gmail si Instagram.

Publicat:25.11.2019, 18:13

Responsabilii de la SIS catalogheaza declaratiile facute anterior de deputatul Chiril Motpan drept afirmatii cu tenta politica, prin care s-ar incerca denigrarea imaginii institutiei. 

COMUNICAT SIS: “Este regretabil faptul ca se incearca atragerea Serviciului de Informatii si Securitate intr-o zona a speculatiilor, prin lansarea in spatiul public a informatiilor neverificate, trunchiate sau distorsionate, ce genereaza dezinformare, manipulare si intoxicare a opiniei publice.” 

...se arata in mesaj. Ieri fostul ministru al Justitiei, Olesea Stamate, a publicat cateva fotografii, care ar demonstra ca cineva ar fi incercat sa-i sparga posta electronica, dar si contul sau de intagram. 

OLESEA STAMATE, EX-MINISTRUL JUSTITIEI: “Google tocmai m-a avertizat ca a blocat tentativa de a accesa contul meu gmail. Iar de la Instagram am primit mesaj ca acesta chiar a fost accesat... de la un IP, localizat in Stauceni.”

… a scris Stamate pe facebook. Aceasta afirma ca dupa cinci luni de “libertate”, s-ar reveni la situatia de acum doi ani. 

Ion CHICU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: “Sa prezinte probe si atunci organele de drept vor actiona conform legislatiei. Repet, din pacate pe parcursul saptamanii trecute de la fostii membri ai cabinetului Sandu am auzit multe declaratii.”

Responsabilii de la Procuratura Generala spun ca Stamate nu a depus vreo plangere in acest sens. Acum trei zile, Chiril Motpan a facut publica o lista cu politicieni, jurnalisti sau profesori care ar fi fost filati in anul 2016, la comanda fostului sef adjunct al IGP din perioada guvernarii PD. Gheorghe Cavcaliuc a negat acuzatiile.