Absolventii Academiei de Politie au primit astazi primii epoleti. 156 de tineri si-au luat ramas bun de la studentie si au devenit ofiteri de politie. Acestia spun ca vor sa schimbe parerea societatii despre oamenii legii si dau asigurari ca vor fi corecti si nu vor lua mita. Pe viitor se vad procurori sau judecatori, pana atunci insa se gandesc cum vor trai cu salariul de politist.

Publicat:12.07.2019, 17:41

Plini de emotii, absolventii au marsaluit pentru ultima data in fata academiei in care si-au petrecut anii de studentie. Cei 156 de tineri, au rasuflat usurati cand s-au vazut in sfarsit cu diplomele in mana. La ceremonie, viitorii politisti au respectat o traditie urmata de tot absolventii.

Tineri spun ca in acesti ani au avut de trecut nu o singura data, testul la rezistenta. Absolventele sustin ca nu a fost intotdeauna usor sa tina pasul cu colegii lor. Valentina Caraus ne-a spus ca urmeaza sa devina ofiter criminalist la Inspectoratul de Politie din Soroca, orasul sau natal. Tinerii spun ca isi doresc in primul rand sa schimbe parerea societatii despre politisti. 

Adriana Marian a absolvit facultatea de drept de la academie si spune ca urmeaza sa se angajeze in calitate de jurist. Stie ca salariul pe care il va primi este modest, asa ca mizeaza pe ajutorul parintilor.

Sa-i sustina, la ceremonie au venit parintii si prietenii, care spun ca au avut emotii mai mari decat absolventii. Unii si-au invitat si jumatatile. Invitat la ceremonie, ministrul de interne, Andrei Nastase a facut baie de multime.  

Anul aceasta Academia de Politie a fost absolvita de cea de a 25-a promotie. Tinerii au studiat la faculatatea de drep si la cea de securitate civila si ordine publica.