Sicriul cu trupul neinsufletit al regretatului artist Stefan Petrache a fost depus in aceasta seara la Biserica Sfanta Teodora de la Sihla din capitala. Prietenii, rudele, dar si cei care l-au cunoscut si l-au admirat au venit sa-i aduca un ultim omagiu. Maine artistul va fi inmormantat la cimitirul central.

Publicat:15.01.2020, 20:22

Oamenii care l-au cunoscut si l-au iubit pe Stefan Petrache au mers la catedrala si au aprins o lumanare, iar apoi au depanat amintiri.

Valentina MITU, CUMNATA: ”A fost un familist extraordinar, a tinut la fiica lui. El mi-a fost ca un frate, foarte bine ne-am inteles, fiul meu ii spunea tata Stefan, intr-adevar un om extraordinar.”

Preotii au organizat un ritual de pomenire, adresand rugaciuni pentru linistea sufletului raposatului. Oamenii au aprins lumnari si au varsat lacrimi alaturi de persoanele apropiate lui Stefan Petrache.

”O tara intreaga il cunoaste, o lume intreaga il cunoaste, un asemenea interpret nu poate sa nu-l cunoasca cineva. Ne-a frapat cu cantecele lui, cu talentul lui. Este si va ramane un mare artist in sufletele noastre.”

Iar artista poporului, Paulina Zavtoni, si-a amintit versurile melodiei sale preferata interpretata de regretatul artist. Ea ne-a spus ca erau prieteni.

Paulina ZAVTONI, ARTISTA A POPORULUI: ”Se duc ne parasesc artistii, se duc veselii si tristii. Toate cantecele, si “in august”, dar tare ne placea crede-ma amore. Noi toti dansam cu asa o dragoste, cantecul acesta este legat de Stefan Petrache.”

Maine oamenii isi vor putea lua ramas bun de la artist la Palatul National Nicolae Sulac, iar ulterior acesta va fi inmormantat la Cimitirul Central. Stefan Petrache s-a stins din viata in seara zilei de 13 ianuarie, la varsta de 70 de ani, in urma unui atac de cord.