Confederatia Nationala a Sindicatelor din Moldova (CNSM) este ingrijorata de cresterile recente ale preturilor la produsele de panificatie, lactate, legume, alte produse alimentare, precum si la produsele petroliere. Aceste cresteri vor produce un impact major asupra bunastarii populatiei, atat cu venituri joase, cat si cu venituri medii, care pot conduce la revolte in randurile cetatenilor, se arata in Declaratia CNSM privind cresterile recente de preturi si tarife.

Publicat:16.09.2021, 11:58

„Consideram inacceptabil de a lasa fara sustinere populatia cea mai saraca, atunci cand cresc preturile la produsele de panificatie si alte produse alimentare. Este neinteleasa situatia la moment, cand avem cresteri importante a volumului de cereale recoltate, iar preturile la produsele de panificatie cresc. In viziunea sindicatelor, statul trebuie sa ia masuri de subventionare a producerii si sa asigure populatia cu paine „sociala”, care sa fie accesibila persoanelor cu venituri joase (pensionari, someri, persoane cu necesitati speciale etc.)”, comunica sindicalistii.

Confederatia se adreseaza Guvernului si Parlamentului Republicii Moldova de a intreprinde, in regim de urgenta, un sir de masuri. 

“Suntem convinsi ca mentinerea si sporirea nivelului de trai al populatiei este datoria primordiala a statului, fapt care sta la baza oricarei dezvoltari durabile”, se arata in adresare.