Procurorii din cadrul Procuraturii, in comun cu angajatii Serviciului protectie interna si anticoruptie (SPIA) al MAI si Serviciul de Informatii si Securitate (SIS), au descins la sediile Aeroportului International Chisinau si SRL „Avia Invest”, unde au efectuat mai multe perchezitii.

Publicat:15.08.2019, 14:53

Operatiunea a avut loc in cadrul a trei cauze penale initiate cu privire la neglijenta in serviciu, abuzul de serviciu si trecerea ilegala a frontierei de stat, unde sunt vizate persoane fizice precum si factori de decizie din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera si a Serviciului Vamal.

Urmare a perchezitiilor efectuate in sediile si incaperile de serviciu, au fost ridicate materiale, obiecte, documente si suporturi informationale, precum si alte probe care confirma comiterea faptelor prejudiciabile. 

In continuare se intreprind toate masurile necesare pentru stabilirea tuturor circumstantelor pe cazul dat. 

Actiunile SPIA se inscriu in obiectivul prioritar stabilit de viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne Andrei Nastase de toleranta zero fata de acte de coruptie si abuzuri, si se deruleaza in spiritul cooperarii loiale cu celelalte institutii ale statului cu atributii legale pe linia combaterii criminalitatii.