Spitalul din Balti are un nou director interimar. Ministrul Sanatatii a numit un nou sef dupa ce a mers astazi in inspectie si s-a declarat nemultumita de cele vazute. Directorul spitalului din Glodeni a preluat functia, iar unele voci spun ca acesta ar fi promovat de Ala Nemerenco, lucru negat de ministrul sanatatii.

Publicat:21.09.2022, 18:57

Ala NEMERENCO, MINISTRUL SANATATII:  “Sa vad situatia din spital, toata, de la etajul intai, de la UPU, de la cum se construiesc peretii, calitatea lucrarilor, cum se instaleaza echipamentele care sunt procurate de minister. Sa fac o inspectie generala.”

Ministrul s-a aratat nemultumita de situatia din spital, fara sa ofere detalii.

“Nu este foarte buna concluzia.”

Dupa inspectia a anuntat ca a numit un nou sef interimar. Este vorba despre actualul director al spitalului raional Glodeni, Gheorghe Brinza, care a activat in perioada 2012-2017 in cadrul spitalului Clinic Balti.

“- Este informatie ca domnul Branza va fi diector.

Ala NEMERENCO, MINISTRUL SANATATII:  - Interimar poate fi. Dar in asa caz doar detasat. Va ramane cu lucru vechi, dar pentru o perioada de o luna sau doua indeplineste functie si trece intr-un alt spital.”

Nemerenco a precizat ca acesta va asigura interimatul pana va fi ales un nou director.
Fostul deputat al platformei DA, Arina Spataru, care anterior spunea ca ministerul Sanatatii si-ar promova propriul candidat la functia de director, crede ca si de aceasta data Ala Nemerenco ar incearca sa aduca o persoana care va apara interesele ministerului.

Arina SPATARU, FOST DEPUTAT AL PLATFORMEI DA:   “Presupun ca dumneaei isi aduce interpusul, a decis ca daca nu a reusit sa mimeze un concurs, va uza de dreptul ei si va aduce un director interimar ca sa-si indeplineasca dorinta de a pune o persoana docila la conducerea spitalului.”

Intr-o postare pe facebook, Ala Nemerenco a negat acest lucru. Am incercat sa vorbim si cu directorul interimar de pana acum, Ala Condrea, insa aceasta ne-a spus ca se afla in concediul de boala si a refuzat sa ne ofere un comentariu. Iar Gheorghe Brinza, noul sef interimar, nu ne-a raspuns la telefon. La inceputul lunii septembrie, o investigatie jurnalistica arata ca ministerul sanatatii ar mima organizarea unui concurs pentru functia de director al spitalului din Balti, iar Ala Nemerenco ar fi promovat un candidat loial, acuzatie negata atat de ministru, cat si de persoana vizata. La scurt timp, insa, aceasta s-a retras din cursa, iar ministerul a anulat concursul.