Statele Unite vor impune si alte sanctiuni lui Vlad Plahotniuc. O spune ambasadorul SUA la Chisinau, Dereck Hogan, intr-un editorial pentru Ziarul de Garda, care sustine ca in asa fel Statele Unite vor ajuta tara noastra sa scape de persoane corupte. Diplomatul, insa, nu a specificat despre ce actiuni este vorba.

Publicat:16.01.2020, 19:59

DERECK HOGAN, AMBASADORUL SUA LA CHISINAU: “Noi suntem pregatiti sa mai intreprindem astfel de actiuni. In acelasi timp, continuam acordarea asistentei economice si tehnice pentru a ajuta Moldova in lupta pentru justitie.” A punctat diplomatul intr-un editorial pentru Ziarul de Garda. Dereck Hogan sustine ca este important ca tara noastra sa implementeze cat mai curand o reforma a justitiei, dar si sa scape de coruptie. Intre timp, anticoruptie.md scrie ca fostul lider PD, Vlad Plahotniuc, si-ar fi planifict plecarea din tara noastra imediat dupa alegerile parlamentare din februarie 2019. Peste aproximativ o luna dupa alegeri, Plahotniuc si-ar fi pregaitit niste acte de obtinere a vizei de investitor in SUA prin intermediul unei firme de avocatura. Sergiu Mocanu, liderul Partidului Antimafie, afirma ca inainte de a parasi tara Plahotniuc i-ar fi incredintat cuiva din anturajul sau 100 de milioane de dolari. Iar ulterior aceasta persoana ar fi disparut.

In luna iunie a anului trecut, Partidul Democrat a cedat puterea, iar Vlad Plahotniuc a parasit imediat Republica Moldova. Autoritatile noastre au cerut Interpolului ca Plahotniuc sa fie dat in cautare internationala, dar nu ar fi primit un raspuns pana acum. Acum trei zile, fostul lider PD impreuna cu membrii familiei sale au fost declarati indezirabili in SUA. Anuntul fiind facut de secretarul american de stat, MikePompeo.