Stefan Petrache s-a aflat astazi pentru ultima data pe scena Palatului National, iar sute de oameni s-au asezat pe scaunele din sala ca la spectacol. Publicul si-a luat ramas bun de la artist cu lacrimi in ochi. Dupa care l-a condus pe ultimul drum cu ropote de aplauze.

Publicat:16.01.2020, 18:53

Dimineata, dupa slujba de pomenire de la biserica “Sfanta Teodora de la Sihla”, trupul neinsufletit al artistului a fost dus la Palatul National “Nicolae Sulac”. Acolo, pe scena, rand pe rand, oamenii si-au luat ramas bun de la interpret.

Ulterior, in ropote de aplauze si brate cu flori, cortegiul a pornit spre cimitirul central, acolo unde artistul isi va avea somnul de veci.

Colegii de breasla, alaturi de care Stefan Petrache a urcat de atatea ori pe scena, au venit sa-i aduca ultimul omagiu.

Lidia BOTEZATU, INTERPRETA: “Il cunosc din ‘63, apoi de la inceputurile Norocului, Contemporanul. 00:49 Cand iesea in scena erau un rege. El putea fi si poet, si actor. Nu a imprimat multe cantece, dar de care cantece, le alegea...”

Radu DOLGAN, INTERPRET: “S-a dus sus, acolo langa tata, cate un pic se aduna o componenta a Norocului. Drum lin maestre.”

Altii, cu greu si-au putut abtine lacrimile.

Catalin JOSAN, INTERPRET: "Este o pierdere pentru toti cei care stiu ce inseamna cultura adevarata. 00:35 “Badea Stefan cum ne-a spus sa ii spunem, este un mare simbol pentru noi artistii.”

Artistul a fost petrecut si de zeci de oameni care au crescut cu muzica lui.

“In suflet cine a cantat opera lui Eminescu, Petrache.”

Stefan Petrache s-a stins din viata acum trei zile, la varsta de 70 de ani. 

Acesta a fost vocalist in formatia “Orizont”, “Noroc”, “Contemporanul” si “Plai”. Acesta a primit titlul de Artist Emerit, medalia “Meritul Civic”, ordinul “Gloria muncii” si Ordinul Republicii.