Strada Ion Creanga a intrat astazi in reparatie, dupa ce lucrarile initiate in 2018 au fost lasate balte. Reabilitarea are loc pe portiuni, iar locatarii din preajma au fost buimaciti de circulatia transportului public, care a fost redirectionat. Tabloul va arata astfel pana in martie anul viitor, cand ar urma sa se incheie reparatia.

Publicat:01.03.2021, 20:07

Astazi, in perimetrul strazilor Vissarion Belinski si Eugen Coca, o parte din carosabil s-a transformat in santier. Acum au loc lucrari de schimbare a retelei de canalizare. Desi in comunicatul primariei se arata ca spre Buiucani va putea circula doar transportul public, astazi am vazut ca traficul nu era restrictionat pentru autoturisme.

Liubov PLAMADEALA, REPORTER PRO TV: “La intersectia cu strada Belinski, muncitorii au delimitat carosabilul si au pus semnul care arata ca portiunea a intrat in reparatie. Acum autoturismele au disponibila o singura banda si pot circula doar spre strada Alba-Iulia.”

Cei care locuiesc in preajma spun ca drumul necesita reparatie, dar se indoiesc de faptul ca lucrarile vor fi facute calitativ.

“Se repara foarte rau, fiindca cei care conduc pun bani in buzunare, iar lucrul se face de mantuiala. Ar trebui sa foloseasca materiale calitative. Sa nu faca de ochii lumii.”

“Arata oribil. Mie nu-mi place faptul ca aici nu sunt treceri pentru pietoni. Trebuie sa fugi si sa cauti unde sa traversezi strada ca sa nu fii lovit de vreo masina.”

Iar pe altii i-a dus in eroare circulatia transportului public, care ocoleste zona doar in directia spre centrul capitalei.

“O sa dureze mult. Astazi am circulat cu transportul si am coborat aici din troleibuzul 35, dar imi trebuia la vale. Nu e foarte clar cum circula, la vale nu merge, la deal da. Acum ma intorc pe jos spre statie.”

Lilian COPACI, SEFUL INTERIMAR AL DIRECTIEI TRANSPORT: “Spre centru, troleibuzele si autobuzele vor circula de pe strada Ion Creanga pe Vissarion Belinski, Vasile Lupu, Constantin Stere, Sciusev si cu iesire la bulevardul Stefan cel Mare. Totodata, microbuzele de linie vor circula de pe strada Ion Creanga pe strada Vissarion Belinski, Ioana Radu, Eugen Coca, reintoarcere pe strada Ion Creanga si in continuare pe traseele stabilite.”

Initial autoritatile anuntau ca strada ar urma sa fie data in exploatare in luna martie 2022, insa municipalitatea isi propune sa termine reparatia pana la sfarsitul acestui an. Totusi la sedinta primariei Ion Ceban nu a specificat cum anume. Despre reabilitarea, in prag de iarna, a strazii Ion Creanga, primarul a anuntat in toiul campaniei electorale pentru prezidentiale cand si-a luat concediu ca sa il sustina pe Igor Dodon. Strada a inceput sa fie reparata si apoi lasata balta in 2018. Atunci, pentru schimbarea unor portiuni de pavaj si cateva retele ingineresti, s-au cheltuit circa 26 de milioane de lei, bani aruncati in vant.

Acum pavajul va fi scos si pus din nou, pentru ca altfel nu se poate interveni, anunta responsabilii. Reparatia strazii va costa municipalitatea circa 70 de milioane de lei.