Dupa moartea baiatului din Costesti, care a fost snopit in bataie in noaptea de Revelion, mai multi tineri din localitate au organizat un protest on-line. Ei cer ca oamenii legii sa investigheze cazul in mod transparent si sa-i pedepseasca pe faptasi. Intre timp, familia in grija careia se afla Dumitru inca de cand era copil, se pregateste de funeralii.

Publicat:06.01.2020, 18:35

Printr-o postare pe facebook, membrii Consiliului Local de Tineret din Costesti cheama localnicii la mobilizare. Acestia au initiat un protest pasnic, online, prin care indeamna participantii sa foloseasca hashtag-ul #dreptatepentrudumitru.

Acestia insista ca cei care l-au batut crunt pe tanarul de 20 de ani sa fie trasi la raspundere si cer o ancheta transparenta.

Vecinii sustin ca suspectul de 21 de ani, retinut intre timp, consuma des alcool si era violent.

“Cu o luna in urma era beat, se intalnea cu o fata, voia sa o omoare. Ea tipa, cerea ajutor. Noi am auzit si s-a dus vecinul. Politia a fost chemata. L-a retinut si dupa o saptamana i-a dat drumul.”

Tot satul e ingrozit. Baiatul nu e la prima incalcare, nu s-a luat masuri la timp. Trebuia sa omoare pe cineva ca sa ia politia masuri.”

Tanarul decedat a avut o soarta cumplita. Mama sa a murit rapusa de cancer, iar tatal consuma des alcool. Femeia, in grija careia se afla, spune ca Dumitru ar fi iesit afara in noaptea cu pricina pentru a-si ajuta prietenul, care ar fi fost chemat de banuiti la o discutie.

Tanarul de 20 de ani s-a stins ieri pe patul de spital, dupa ce mai multe zile a fost in sectia de reanimare. Acesta a fost snopit in bataie, in noaptea de Revelion, de catre doi consateni. Cel de 21 de ani a fost retinut, iar potrivit ofiterului de presa al politiei din Ialoveni, se afla in penitenciarul nr. 13. Celalalt, un minor de 16 ani, este cercetat in stare de libertate. Ei risca pana la 15 ani de puscarie.