Locuitorii si oaspetii capitalei sunt invitati astazi, 23 decembrie 2023, de la ora 17:00, in Piata Marii Adunari Nationale, pentru a da start sarbatorilor de iarna cu inaugurarea bradului de Craciun.

Publicat:23.12.2023, 00:36

„Ore numarate au ramas pana la inaugurarea Targului de Craciun si aprinderea luminitelor pe Pomul de iarna din Piata Marii Adunari Nationale”, transmit reprezentantii primariei, care anunta ca artistii care vor urca pe scena pe data de 23 decembrie sunt: Corala „Vocile Primaverii”, Ansamblul de Violonisti „Divertisment”, pianistii Iurie Mahovici si Anatol Lapicus, ETHNO REPUBLIC cu Marcel Stefanet, Nelly Ciobanu, Cornelia Stefanet, Natalia Gordienko, Geta Burlacu, DARA, trupa „Brio Sonores”, Aurel Chirtoaca, Adrian Ursu, Ion si Ruxanda Rata, Cristina si Sofia Scarlat, Viorica Lupu si Ansamblul folcloric „Opincuta”.

Seara va culmina cu un recital al interpretului din Romania, Stefan Banica Junior.

La Targul de Craciun, vizitatorii vor putea achizitiona marfuri autohtone cu tematica de Craciun, decoratiuni si obiecte deosebite, pentru a fi daruite celor dragi.

In perioada 23 - 24 decembrie si 29-30 decembrie 2023, va avea loc Targul producatorilor Autohtoni, cu produse agroalimentare locale si apicole, in Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nasterea Domnului, pe aleea adiacenta strazii A. Puskin. 

In perioada 23-25 decembrie 2023, va fi organizat Targul cu articole mestesugaresti si de artizanat, cu participarea mesterilor populari. Evenimentul se va desfasura in Scuarul Catedralei „Nasterea Domnului”, adiacent Portilor Sfinte.

In ultimii ani, in capitala au fost organizate cate doua targuri de Craciun, unul al Primariei si altul al Guvernului.

In luna noiembrie, Guvernul a anuntat ca, in acest an, nu va amenaja propriul targ de Craciun si lasa pregatirile pentru sarbatorile de iarna pe seama primariei capitalei. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.