Termenul de exportare a marfurilor moldovenesti fara taxe vamale in Rusia a fost prelungit. Despre asta a anuntat Igor Dodon.

Publicat:01.07.2020, 09:58

Igor DODON, PRESEDINTELE RM:"In baza intelegerii mele personale pe care am obtinut-o saptamina trecuta cu Vladimir Putin, Presedintele Federatiei Ruse, Guvernul FR a adoptat, la 27 iunie, Hotarirea cu privire la prelungirea pina la 31 decembrie curent a termenului exporturilor fara taxe vamale a mai multor categorii de marfuri moldovenesti pe teritoriul Rusiei.

Aceasta se refera la legume si fructe proaspete, struguri, seminte de floarea soarelui, conserve si produse vinicole. Datorita prelungirii regimului de comert preferential, producatorii si exportatorii nostri de produse agricole si agroindustriale vor economisi de la 300 pina la 500 de milioane de lei, ceea ce este deosebit de important in conditiile restabilirii treptate a economiei nationale dupa criza pandemica.

Hotararea guvernului rus este salutata de agentii economici din Republica Moldova, iar conducerea de virf a tarii noastre isi exprima sincera recunostinta colegilor rusi pentru un nou pas amical, care va contribui la consolidarea parteneriatului strategic dintre tarile noastre".