Sute de euro in schimbul permisului de conducere. Trei persoane, printre care si un angajat al Agentiei Servicii Publice, oficiul Hincesti, au fost retinute, fiind banuite ca au pus la cale o schema ilegala prin care candidatii, care achitau pana la 1200 de euro, erau favorizati in timpul examenelor. Centrul National Anticoruptie a publicat o inregistrare audio cu discutiile celor implicati.

Ultimul update: 19.09.2023, 15:32 Publicat:19.09.2023, 15:16

Inregistrarea contine discutiile dintre angajatul ASP Hincesti si intermediarii sai. 

„– Da.

- … Deschide safeul, scoate 300 de ruble, de euro, de acolo si mi le scoti repede la poarta.

– Da ele sunt pe masa.

– Nu uite, da, matinca sunt pe masa.

– Davai.

– Si eu amus vin si mi le aduci la poarta sa fie repede.”

„– Alo.

– Alo. Domnul Iura, buna ziua!

– Da, salut.

– La mine chestia data, totul e bine.

– Tat ii bat.

– Totul e bine, zero puncte greseli…”.

Potrivit CNA, sumele pretinse pentru un permis de conducere variau intre 300 si 1200 de euro.

Ina VOLOSCIUC, OFITERUL DE PRESA AL CNA: Cele trei persoane ar fi actionat coordonat, sustinand ca ar avea influenta asupra angajatilor Sectiei Inmatricularea Transportului si Calificarea Conducatorilor Auto din Hincesti si ca ii pot determina sa favorizeze candidatii sa sustina probele teoretice si practice.”

Ofiterii CNA au efectuat perchezitii in birourile, automobilele si la domiciliile suspectilor, de unde au ridicat zeci de mii de lei si de euro, telefoane si inscrisuri in ciorna cu date de identitate ale candidatilor. 
Intr-un comunicat de presa, reprezentantii Agentiei Servicii Publice anunta ca vor colabora cu organele de drept.

AGENTIA SERVICII PUBLICE: „Agentia Servicii Publice anunta ca este in comunicare activa cu organele de drept si acorda tot suportul necesar pentru elucidarea deplina a cazurilor documentate.”

In luna martie, sase angajati ai ASP, de la Balti si Chisinau, au fost retinuti pentru ca ar fi primit pana la 1200 de euro ca sa favorizeze anumiti candidati. Iar in aprilie, alte 12 persoane au fost retinute la Edinet fiind banuite ca au comis aceeasi infractiune. Am incercat sa aflam la ce etapa sunt dosarele, dar deocamdata nu am primit un raspuns.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.