Tragedie in satul Elizaveta din municipiul Balti. Un tanar de 23 de ani a fost impuscat mortal de un carabinier intr-o incaierare. Militarul ar fi vrut sa ceara socoteala unui grup de tineri, printre care si victima, pentru ca i-ar fi ofensat o ruda si a deschis focul in directia acestora. Alte doua persoane au ajuns la spital.

Publicat:14.01.2020, 19:13

In imaginile filmate de un martor se vede cum oamenii sunt alarmati de comportamentul militarului care a deschis focul chiar in strada.

"Trageti in oameni, da?

Lucram in politie si gata, tragem in oameni?

In fata mea l-au impuscat!"

Carabinierul ar fi vrut sa se rafuiasca cu mai multi tineri, inclusiv baiatul de 23 de ani, pentru ca acestia i-ar fi agresat o ruda, poreclind-o.

"A venit din urma si a tras vreo doua focuri in el, dupa care a cazut jos dintr-odata.”

Asa ca militarul ar fi scos pistolul si a tras in directia acestora.

“El era beat, el circula cu masina spre linia de tren si inapoi. 

“Baiatul m-a sunat si mi-a zis sa venim inapoi, ca pe Simion al lui badea Colea l-au impuscat, chiar in fata lui. A scos un sunet si a murit. El a impuscat de trei sau patru ori, faptasul a fugit dupa baiatul meu pe aratura.”

In timpul incaierarii, baiatul de 23 de ani, ar fi incercat sa-si apere un prieten si a intervenit. 

“ El a vrut sa apere un alt baiat si i-a spus sa se opreasca. Mergea la pas, dar l-a impuscat. A venit baiatul sa-l ia, dar el a impuscat in sus pentru ca nimeni sa nu se apropie. Cumnatul a venit si a vrut sa se apropie pentru a opri sangele, dar el i-a raspuns ca daca te apropii, te impusc si pe tine."

Rudele baiatului sunt in satre de soc. 

“Il asteptam. El o musca nu a obijduit-o. Dar, i-a luat zilele un pagan. Of! "

“Un student, un baiat foarte cumsecade, azi trebuia sa dea examen in oras.”

Martorii spun ca politistii care au intervenit la fata locului au avut un comportament grosolan si chiar ca erau in stare de ebrietate. 

“Aseara cand m-am dus la Inspectorat toti erau beti. Erau toți beti si stateau cu fundurile pe scaun.”

Militarul se afla in afara exercitarii atribuțiilor de serviciu, iar arma personala era detinuta legal. El a fost retinut de politie.

Eugenia MOLGEANOV, OFITERUL DE PRESA AL IP BALTI: “Un barbat in varsta de 37 de ani, avand un conflict cu un grup de persoane, la un moment dat, a scos un pistol de model Baikal si a efectual o impuscatura care a fost fatala pentru un tanar de 23 de ani. La moment, banuitul este retinut pentru 72 de ore. Pe acest caz a fost pornita o cauza penala, care urmeaza sa fie gestionata de Procuratura Municipiului Balti.”

Doua persoane au ajuns la spital in urma incidentului. 

Vitalie CUSMIR, SEFUL DEPARTMENTULUI PRIMIRI URGENTE: In jurul orei 03.00 au fost transportati doi pacienti, un barbat de 42 de ani, cu fracturi de coaste, contuzia organelor toracice si abdominale si un tanar de 16 ani cu comotie cerebrala.”

Daca va fi gasit vinovat pentru omor, militarul risca ani grei de puscarie.