Iar satul Macaresti din Ungheni, afectat de inundatii, a fost zguduit astazi de o tragedie. Un copil de doi ani s-a inecat in gradina acoperita de apa revarsata din Prut. Mama spune ca si-a lasat doar cateva minute copilul, iar cand a mers sa-l caute nu l-a mai gasit decat peste cateva ore, cand nu mai era in viata.  

Publicat:07.07.2020, 08:56

Mama micutului ne-a spus ca era in casa si facea mancare, in timp ce copilul se juca afara. Peste cateva minute, femeia a iesit pentru ca nu l-a vazut si a inceput sa-l caute.

Cristina, MAMA: “S-a dus singurel. Eu faceam mancare si nu m-am uitat dupa el. Si el s-a dus cu ratele la balta, s-a dus din urma lor si a cazut aici si s-a inecat.”

Femeia in varsta de 26 de ani povesteste ca si-a gasit copilul dupa doua ore de cautari.  

Cristina, MAMA: “Vreo doua ore l-am cautat. Mama mea a venit aici si fratele meu i-a gasit slapii pe apa, si l-a scos la mal, i l-a dat mamei mele in brate. Am chemat ambulanta, dar era tarziu deja. Apa este adanca aici, si el este mic si nu poate inota.”  

Cristina isi crestea copilul de una singura. Ea spune ca de doua saptamani s-a mutat la mama ei, care traieste in zona satului inundata deseori. Din cauza cresterii nivelului apei in Prut, gradina care se afla in spatele casei a fost inundata.  

Potrivit politiei, semne de moarte violenta nu au fost depistate pe corpul copilului, oricum cazul este investigat.