Mai multe imagini, in care se vede ca ucrainenii ar fi sapat transee la hotar cu tara noastra, au aparut pe retelele de socializare. Cei de la Politia de Frontiera confirma veridicitatea imaginilor si spun ca acest lucru s-a facut pentru a impiedica trecerile ilegale.

Ultimul update: 11.03.2023, 16:23 Publicat:11.03.2023, 16:27

Raisa NOVITCHI, OFITER DE PRESA AL POLITIEI DE FRONTIERA:„In contextul informatiilor aparute in spatiul public cu privire la aparitia unor santuri pe teritoriul Ucrainei, in apropierea liniei de frontiera cu Republica Moldova, Politia de Frontiera comunica urmatoarele: Pe linia reprezentativa, colegii din cadrul Serviciului Graniceresc de Stat din Ucraina au informat ca astfel de lucrari sunt realizate cu scopul de a descuraja trecerile ilegale ale frontierei de stat de catre persoane, inclusiv la curmarea tentativelor de contrabanda din Ucraina in Republica Moldova.”

Totodata, ofiterul de presa al Politiei de Frontiera anunta ca transeele pot fi vazute pe teritoriul Ucrainei, in adiacentul punctelor de trecere a frontierei de stat si unde caile de comunicatii trec in aproape de frontiera de stat.

Cu o reactie a venit si presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu:„Ceea ce face Ucraina pe teritoriul ei este decizia suverana, dar daca exista intrebari mai concrete, ele trebuie adresate Ministerului de Interne, serviciului de frontiera si sunt sigura ca putem sa obtinem raspunsuri acum”, a spus Sandu.

Imaginile au fost publicate pe internet de deputatul Blocului Comunistilor si Socialistilor, Bogdan Tirdea.

Bogdan TIRDEA, DEPUTAT BCS:„Excavatoarele ucrainenilor lucreaza din greu, sapa santuri uriase, lungi de un kilometru, la granita cu Moldova.”

 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.