Dupa o sedinta de 7 ore, Curtea Constitutionala a decis ca nu exista motive ca hotararea prin care Vladimir Turcan a fost ales presedinte sa fie revizuita. Se intampla dupa ce judecatoarea Domnica Manole a cerut ca votul sa fie repetat, deoarece colega ei, Liuba Sova ar fi fost intimidata printr-un mesaj. Nici astazi, Sova nu ne-a raspuns la telefon.

Publicat:21.08.2019, 16:37

Vladimir TURCAN, PRESEDINTELE CURTII CONSTITUTIONALE: “Toti absolut, unanim, anume 6 judecatori au reconfirmat ca da, coraportul a fost patru pentru Vladimir Turcan si 2 pentru Liuba Sova.”

Dupa 7 ore de discutii, aseara, in jurul orei 21, Vladimir Turcan, ales presedinte al curtii acum doua zile, a iesit in fata presei sa spuna ca isi pastreaza fotoliul. 

Vladimir TURCAN, PRESEDINTELE CURTII CONSTITUTIONALE: “Doamna Sova a confirmat ca din punct de vedere procedural este absolut de acord cu rezultatul votarii. Si anume ca procedura votarii secrete nu a fost prejudiciata.”

Asadar, solicitarea Domnicai Manole de a revizui votul prin care a fost ales presedintele Curtii Constituionale a fost declarata inadmisibila. Nu sunt motive care sa fi influentat rezultatele, explica Vladimir Turcan. Se intampla dupa ce judecatoarea Liuba Sova a declarat, la un post de televiziune, ca ar fi primit un mesaj de la un angajat al Parlamentului prin care i se sugera sa-si dea votul anume pentru Turcan, pentru ca ea, la randul ei, sa fie numita in calitate de presedinte al CC in absenta acestuia. Nici astazi Sova nu ne-a raspuns la telefon pentru detalii.

Vladimir TURCAN, PRESEDINTELE CURTII CONSTITUTIONALE: “Nimeni deja si eu in special nu sunt afiliat politic. Punct.”

Judecatorii Curtii Constitutionale au fost numiti in functie vinerea trecuta, dupa ce toti au depus juramantul in Parlament. Unii dintre ei vin din partide - Nicolae Rosca de la PAS, iar Vladimir Turcan de la PSRM. Tododata, Domnica Manole a candidat la parlamentare pe listele blocului ACUM.