Ucraina este gata sa ajute Republica Moldova in cazul in care ramanem fara electricitatea de la Cuciurgani. Declaratia a fost facuta de consilierul presedintelui ucrainean, Mihailo Podoleak, intr-un interviu exclusiv pentru PRO TV, care va fi difuzat in aceasta seara in cadrul emisiunii In Profunzime. Subiectul va fi discutat si cu ministrul infrastructurii, Andrei Spinu.

Publicat:27.09.2022, 00:51

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: „Acum sa vorbim despre dificultatile energetice, tinand cont de faptul ca Moldova se confrunta cu mari dificultati economice. Va fi capabila Ucraina sa ne ajute in caz ca Moldova va ramane fara electricitatea de la Cuciurgani? La pretul curent, nu la cel de piata.”

Mihailo PODOLEAK, CONSILIERUL PRESEDINTELUI UCRAINEAN: "Cabinetul de ministri al Ucrainei va fi cel care, cu siguranta, va lua o decizie, dar, evident, in pofida conditiilor extrem de dificile provocate de razboi, suntem in mod cert dispusi sa ne ajutam vecinii. Acest lucru este indiscutabil. Pentru noi este o chestiune de principiu. Este o chestiune ce tine de atitudinea noastra umana, absolut binevoitoare fata de partenerii si fata de vecinii nostri."

Interviul cu Mihailo Podoleak, consilierul presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a fost inregistrat si va fi difuzat in cadrul emisiunii In Profunzime din aceasta seara. Lorena Bogza a vorbit cu oficialul de la Kiev si despre riscurile de securitate ale tarii noastre, dar si despre posibilele scenarii de escaladare a razboiului. Discutia integrala cu Podoleak va putea fi urmarita in a doua parte a emisiunii. In prima parte, invitatul Lorenei Bogza va fi ministrul infrastructurii, Andrei Spinu, cu care moderatoarea va discuta despre gaz, electricitate, tarife, ce ne asteapta la iarna, dar si despre compensatiile pe care le pregatesc autoritatile pentru cetateni. Emisiunea va incepe la ora 21:00 si va putea fi urmarita live si pe site-ul protv.md, dar si pe pagina de facebook.