Pe perioada starii de urgenta se suspenda licenta de emisie pentru sase posturi de televiziune din tara, printre care si cele afiliate partidului SOR. O decizie in acest sens a fost luata astazi de catre membrii Comisiei pentru Situatii Exceptionale. 

Ultimul update: 16.12.2022, 20:11 Publicat:16.12.2022, 20:11

„In scopul protejarii spatiului informational national si prevenirii riscului de dezinformare prin raspandirea informatiilor false sau a tentativelor de manipulare a opiniei publice, avand la baza lista persoanelor fizice si juridice supuse sanctiunilor internationale si informatiile disponibile privind controlul exercitat de acestea asupra unor furnizori de servicii media, precum si multiplele constatari din rapoartele de monitorizare ale Consiliului Audiovizualului, implicit aplicarea sanctiunilor pentru lipsa unei informarii corecte in reflectarea evenimentelor nationale, dar si a razboiului din Ucraina, pe perioada starii de urgenta se suspenda licenta de emisie pentru urmatoarele servicii media audiovizuale de televiziune: Primul in Moldova, RTR, Accent, NTV, TV6, Orhei TV”, se arata in decizia CSE. 

Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, a scris intr-o postare pe facebook ca fiind intr-un razboi hibrit, aceste institutii sunt instrumente de razboi ale Federatiei Ruse in tara noastra. 

„Libertatea de exprimare nu are nimic cu libertatea de a nega razboiul, de a promova ura, propaganda si minciuna”, a scris Alaiba. 

Pe 9 decembrie, ministrul Justitiei, Sergiu Litvinenco, a anuntat o noua initiativa legislative dupa ce cu o ora mai devreme Marea Britanie a anuntat ca a aplicat sanctiuni impotriva lui Vladimir Plahotniuc si Ilan Sor. Iar una din prevederile acestei initiative spune ca institutiile media care apartin sau sunt afiliate lui Ilan Sor, Vlad Plahotniuc si alte persoane incluse pe listele de sanctiuni, dar si cele care promoveaza imaginea acestor persoane vor putea ramane fara licenta. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.