Deputatul partidului "Sor" Marina Tauber a fost retinuta astazi de ofiterii CNA pentru 72 de ore. Potrivit procurorilor, aceasta este vizata in doua cauze penale.

Ultimul update: 21.07.2022, 18:04 Publicat:21.07.2022, 18:04

Astazi, ofiterii Centrului National Anticoruptie au efectuat perchezitii in biroul de la Parlament al deputatei Marina Tauber. Verificarile au loc in prezenta deputatei Sor. Totodata, Marina Tauber a ramas, din nou, fara imunitate parlamentara, dupa ce deputatii au votat prima cerere de ridicare a imunitatii deputatului, la solicitarea pocurorului general interimar.

Potrivit Procuraturii, Tauber este vizata in doua cauze penale pornite pe faptul acceptarii cu buna stiinta a finantarii Partidului Politic „Sor” din partea unui grup criminal organizat, precum si pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiara a Partidului Politic „Sor” pentru semestrul I al anului 2022, in intentia de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate si volumul mijloacelor utilizate.

La data de 19 mai, in sedinta plenara a Parlamentului, la fel a fost prezent procurorul general interimar, Dumitru Robu, care a cerut ridicarea imunitatii parlamentare a deputatatilor SOR, Marina Tauber si Ilan Sor. Cei doi sunt invinuiti de escrocherie si spalare de bani in proportii deosebit de mari savarsita in interesul unui grup criminal organizat. 

Deputatii au votat ambele cereri de ridicare a imunitatii.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.