Femeia care acum doua zile si-ar fi aruncat copilul intr-un tomberon a fost plasata in arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luata astazi de magistratii de la judecatoria din sectorul Ciocana. Tanara in varsta de 28 de ani a refuzat sa raspunda la intrebari. Procurorul de caz sustine ca aceasta isi recunoaste vina si a fost supusa expertizei psihiatrice.

Publicat:02.08.2022, 17:26

Femeia a fost adusa in fata magistratilor fiind escortata de politisti. Aceasta si-a acoperit fata si a refuzat sa raspunda la intrebari.

Procurorul de caz ne-a spus ca femeia isi recunoaste vina, insa a refuzat sa faca declaratii in fata judecatorului. Totodata, aceasta a fost supusa expertizei psihiatrice, iar rezultatele vor fi anuntate mai tarziu.

Stefan CIUPERCA, PROCURORUL DE CAZ: “Au fost dispuse mai multe expertize pentru a stabili circumstantele la caz, inclusiv si care era starea dumneaei la momentul savarsirii infractiunii, cat si starea pruncului la momentul nasterii sau imediat dupa aceasta. Expertiza medico-legala pentru a stabili daca aceasta are consecinte ale nasterii, inclusiv a avortului.”

Procurorul de caz spune ca femeia ar fi incercat sa fuga din tara, mai exact, in Italia, acolo unde s-ar afla ceilalti doi copii ai sai.

Stefan CIUPERCA, PROCURORUL DE CAZ: “Aceasta a avut doua tentative de a parasi teritoriul Republicii Moldova. Nu are legaturi cu persoane de pe teritoriul Republicii Moldova, copii acesteia fiind in Italia, aflandu-se la ingrijirea rudelor apropiate.”

Nu am reusit astazi sa discutam cu avocatul femeii. Tanara si-ar fi aruncat nou-nascutul intr-un tomberon din sectorul Buiucani duminica seara. Ulterior, aceasta a fost identificata si retinuta. Femeia ar putea fi condamnata la 5 ani de inchisoare.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.