Fostul sef al Politiei de Frontiera, Rosian Vasiloi, a fost pus sub invinuire in dosarul penal privind atacul armat de pe Aeroportul International Chisinau din iunie anul trecut, in urma caruia doi angajati au murit. Potrivit procurorilor, acesta este invinuit de neglijenta in serviciu. Rosian Vasiloi nu ne-a raspuns la apeluri pentru o reactie.

Ultimul update: 18.03.2024, 18:26 Publicat:18.03.2024, 14:51

Potrivit responsabililor de la Procuratura Generala, pe 6 martie procurorii i-au inaintat fostului sef al Politiei de Frontiera invinuirea in dosarul penal privind atacul de pe Aeroport, de anul trecut. Mai exact, Rosian Vasiloi este invinuit de neglijenta in serviciu. Procurorii nu ne-au oferit mai multe detalii din dosarul in care singurul banuit este Vasiloi. Astazi acesta nu ne-a raspuns la apeluri pentru o reactie. Pe 18 septembrie 2023, pe atunci inca seful politiei de frontiera, a fost audiat, in calitate de banuit. Atunci, Rosian Vasiloi spunea ca va colabora cu ancheta si ca, pe durata acesteia, va solicita un concediu neplatit. 

Ulterior, pe 8 noiembrie, el a fost eliberat din functia de sef al Politiei de Frontiera, in baza cererii depuse. S-a intamplat la scurt timp dupa ce un cetatean azer, caruia i-a fost interzisa intrarea in Republica Moldova, a fugit de pe Aeroport, chiar sub ochii politistilor. Acesta a fost al doilea incident major de pe Aeroportul International Chisinau. Pe 30 iunie a avut loc un atac armat fara precedent in tara noastra. Dupa ce un cetatean strain din Tadjikistan a primit refuz de a intra in Republica Moldova, acesta a lovit un politist de frontiera, i-a sustras arma, iar apoi a tras in directia unui agent de securitate si l-a impuscat ulterior si pe politistul de frontiera.

Au intervenit mascatii de la Fulger, iar agresorul a fost impuscat si a murit la spital. In urma acestui atac, autoritatile spuneau ca masurile de securitate pe aeroport au fost inasprite, iar un secretar de stat si 4 angajati ai politiei de frontiera au fost demisi.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.