Servciul Hidrometeorologic de Stat a emis astazi cod galben de canicula valabil de maine pana pe 8 august. Totodata, codul galben de pericol exceptional de incendiu a fost prelungit pana pe 12 august. 

Ultimul update: 05.08.2022, 13:14 Publicat:05.08.2022, 13:09

„In intervalul 6 - 8 august, pe arii extinse temperatura maxima a aerului va atinge valori intre +33... +35 grade Celsius”, iar in perioada 6 -12  august pe arii extinse se va mentine pericolul exceptional de incendiu (clasa V)”, anunta meteorologii. 

Totodata, meteorologii vin cu recomandari pentru fiecare avertizare in parte. Astfe in cazul caniculei acestia sugereaza oamenilor sa evite pe cat este posibil expunerea la soare, sa foloseasca imbracaminte usoara, subtire si din tesuturi naturale in culori deschise. De asemenea in cazul pericolului exceptional de incendiu, meteorologii atentioneaza oamenii sa nu foloseasca focul in paduri si parcuri. 

Pe 29 iulie, meteorologii au anuntat cod galben de pericol exceptional de incendiu, valabil pana astazi. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.