O moldoveanca, cercetata pentru spalare de bani si depozitii false in dosarul fostului premier Vlad Filat a fost retinuta in Dubai. Este vorba de Olga Roman, care a activat anterior ca reporter TV.

Publicat:18.11.2019, 12:29

Potrivit purtatorului de cuvant al PG, Emil Gaitur, Procuratura Generala a fost informata de catre consulul general al Romaniei in Dubai despre faptul ca politia de acolo a retinut-o pe Olga Roman. Femeia detine dubla cetatenie, moldoveneasca si romana.

Motivul retinerii este in legatura cu dosarul intentat de autoritatile de la Chisinau privind infractiunea de spalare de bani si depunerea marturiilor false in dosarul Filat.

A fost initiata procedura de traducere a documentelor pentru solicitarea extradarii ei autoritatilor din Moldova, ne-a mai comunicat Emil Gaitur.

Olga Roman a ajuns in atentia opiniei publice dupa publicarea unui video scandalos in care ea apare alaturi de Vlad Filat. Imaginile au aparut pe retelele de socializare in 2015, la scurt timp dupa arestarea fostului premier. Aceasta ar fi fugit din Moldova in noiembrie 2015 si in acelasi an a fost anuntata in cautare internationala.