CNA si procurorii anticoruptie desfasoara actiuni de urmarire penala intr-un caz de delapidare a fondurilor externe, destinate refugiatilor. Informatia a fost confirmata pentru PRO TV de responsabilii de la Centrul National Anticoruptie.

Ultimul update: 04.05.2023, 08:10 Publicat:04.05.2023, 08:09

Potrivit responsabililor de la CNA, perchezitiile se desfasoara pe mai multe adrese din capitala, inclusiv la persoane publice din cadrul Directiei Generale Asistenta Medicala si Sociala a Consiliului Municipal Chisinau, printre care si la seful Directiei, Boris Gilca. Totodata, aceastia ne-au spus ca vor reveni cu detalii. 

Totodata, in aceasta dimineata, primarul capitalei, Ion Ceban, a anuntat ca mascatii au descins cu perchezitii la Boris Gilca si a venit cu mai multe acuzatii la adresa partidului de la guvernare.

„Colegii mei sunt persecutati si hartuiti. Mascatii au venit astazi la Seful de Directie Sanatate, Boris Gilca si la alti angajati, deoarece tot astazi, Primaria Chisinau organizeaza cel mai mare Forum Social si nu le este pe plac celor de la guvernare, deoarece vin multi oaspeti din afara tarii. Circa 100 de speakeri si oaspeti din 30 de tari.

O puteau face in orice zi, dar au ales anume astazi ca sa dezbata subiectul si fie puse in prim plan acuzatii sterile. Am pledat mereu pentru faptul ca persoanele sa fie chemate sa se prezinte pentru a spune ce cunosc, fara show-uri la ordin. Inspectia financiara facuta recent la Patria LukOil nu a constatat incalcari si a venit doar cu recomandari, deoarece exista registrul electronic fiind verificat si acest lucru si sunt camere de luat vederi care se monitorizeaza. Intentionat sunt facute actiuni de disperare din partea celor de la PAS”, a scris Ceban pe pagina sa de facebook. 

Responsabilii de la Partidul Actiune si Solidaritate au venit cu o reactie la declaratiile facute de Ceban, mentionand ca acuzatiile acestuia sunt pur politice, iar institutiile si organele de drept sunt independente si actioneaza conform legislatiei. 

„Ion Ceban este deranjat ca nu poate manca linistit la restaurantul de pe acoperisul unui hotel de lux din capitala sau vrea sa redirectioneze atentia cetatenilor si mass-mediei de la faptul ca in aceste zile cheltuie 3.506.470 lei din banii publici pentru propriul PR politic? Institutiile si organele de drept sunt independente si actioneaza conform legislatiei. Acuzatiile lui Ion Ceban sunt pur politice si de victimizare”, se arata in comunicatul emis de PAS. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.