Dupa sedinta de judecata, primarul orasului Nisporeni impreuna cu alti doi functionari au fost plasati in arest la domiciliu pentru 30 de zile. Informatia a fost confirmata pentru PRO TV.

Ultimul update: 21.09.2023, 12:14 Publicat:21.09.2023, 12:12

La 20 septembrie, procurorii din cadrul Procuraturii raionului Nisporeni au inaintat demersuri privind aplicarea masurii preventive arestul la domiciliu pe un termen de 30 de zile pentru cele trei persoane retinute. 

In cadrul examinarii demersului, de catre procurorul de caz a fost sustinuta solicitarea unuia din invinuiti, si anume a Primarului orasului Nisporeni, ca in cazul aplicarii masurii preventive nominalizate, sa i se acorde permisiunea parasirii temporare a domiciliului, in scopul exercitarii dreptului de a fi ales. 

La 21 septembrie 2023, judecatorul de instructie din cadrul Judecatoriei Ungheni, sediul Nisporeni a admis demersurile procurorului aplicand masura preventiva – arestul la domiciliu pe un termen de 30 de zile pentru cele trei persoane acuzate, fiind interzisa iesirea din locuinta fara permisiunea procurorului care conduce urmarirea penala. Suplimentar, va informam ca in cadrul inaintarii acuzarii si audierii invinuitilor, ultimii si-au recunoscut integral vinovatia.

Acum doua zile, primarul orasului Nisporeni, Grigore Robu, a fost retinut intr-un dosar de abuz in serviciu si fals in declaratii. 

Grigore Robu este la al doilea mandat de primar al orasului Nisporeni. Primul mandat de primar l-a obtinut in 2015, fiind ales din partea Partidului Liberal. In 2019 a candidat pentru un nou mandat din partea partidului democrat.

Citeste si : Primarul orasului Nisporeni, retinut de procurori pentru abuz in serviciu si fals in declaratii - VIDEO
Citeste si : Procurorii cer arest la domiciliu pentru primarul de la Nisporeni, retinut pentru abuz in serviciu si fals in declaratii 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.