Seful Directiei Generale Asistenta Medicala si Sociala, Boris Gilca si un subaltern al acestuia au fost retinuti pentru 72 de ore, in urma perchezitiilor efectuate in aceasta dimineata de ofiterii CNA si procurorii anticorupti intr-un caz de delapidare a fondurilor externe destinate refugiatilor. 

Ultimul update: 04.05.2023, 14:00 Publicat:04.05.2023, 13:55

„Mai multe bunuri, achizitionate din fonduri externe si bugetare, destinate refugiatilor din Ucraina, ar fi fost delapidate de catre persoane publice din cadrul Directiei Generale Asistenta Medicala si Sociala a Consiliului Municipal Chisinau in complicitate cu responsabilii Centrului de plasament temporar pentru refugiati din strada Studentilor din Chisinau”, se arata in comunicatul Centrului National Anticoruptie. 

Potrivit CNA, s-a stabilit ca personalul desemnat pentru activitatea Centrului de plasament, aflandu-se la locul de serviciu, sistematic au sustras produse alimentare si nealimentare, inclusiv electrocasnice mari si mici, obiecte de mobilier, lenjerie de pat, in proportii considerabile care au fost cumparate din fondurile externe pentru refugiati.

Astfel, astazi CNA, in comun cu procurorii si ofiterii de investigatii ai INI, au efectuat 24 de perchezitii pe mai multe adrese, inclusiv la sediul Centrului de plasament temporar pentru refugiati, in garajele, depozitele si constructiile accesorii, situate pe adresa indicata cu scopul depistarii si ridicarii documentelor, inscrierilor de ciorna, mijloacelor banesti, obtinute ca rezultat al activitatii infractionale, mijloacelor banesti, obtinute din comercializarea bunurilor destinate refugiatilor si procurate din fondurile externe. De asemenea actiunile de urmarire penala au vizat si angajati ai Directiei Generale Asistenta Medicala si Sociala a Consiliului Municipal Chisinau. 

In urma perchezitiilor, la sediile mentionate si la domiciliile unor banuiti au fost gasite mai multe cutii cu produse alimentare, obiecte si produse de igiena, electrocasnice, cuptoare cu microunde, resouri electrice, aspirator,  saci pentru dormit, vesela si alte bunuri presupus a fi sustrase din depozitul Centrului de plasament temporar pentru refugiati. 

In aceasta dimineata, ofiterii CNA si procurorii anticoruptie au descins cu perchezitii, intr-un caz de delapidare a fondurilor externe, destinate refugiatilor, pe mai multe adrese din capitala, inclusiv la persoane publice din cadrul Directiei Generale Asistenta Medicala si Sociala a Consiliului Municipal Chisinau, printre care si la seful Directiei, Boris Gilca.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.