Un barbat din raionul Soroca a facut o descoperirre uimitoare in timp ce taia lemne. Gospodarul a gasit o grenada din timpul celui de-al doilea razboi mondial, intr-un bustean pe care incerca sa-l despice. Imediat, acesta a chemat politia, iar explozibilul a fost nimicit de genisti. Curios este faptul ca acum o saptamana, barbatul a mai gasit o bomba in gospodaria sa.

Publicat:11.10.2021, 19:20

Ion COTAGA: “Bateam cu ciocanul in ea, bateam din parti, nu unde era ea in interior. Am intors-o pe alta parte si cand ma uit, o vad pe asta jos.”

Ion Cotaga din satul Alexandru cel Bun, sustine ca a descoperit grenada in timp ce despica un bustean in ograda sa. Potrivit lui, lemnele au fost aduse, din padurea din sat, iarna trecuta. Imediat ce a depistat grenada, barbatul a chemat politistul de sector.

Victor VIZITIU, POLITIST DE SECTOR: “A fost incercuit locul, unde a fost depistat obuzul si asigurata paza pana la sosirea genistilor.”

Ulterior, grenada a fost nimicita de genisti.

“Este de pe timpul celui de-al doilea razboi mondial. Acesta deja a fost nimicit.”

Nu este pentru prima data cand Ion Cotaga gaseste in curtea sa dispozitive explozibile. Cu o saptamana mai devreme, el a mai descoperit o bomba.
De la inceputul anului, in tara noastra au fost depistate peste 200 de obiecte explozive.