Un barbat, originar din Soroca, a fost retinut intr-un dosar de trafic de influenta. Acesta ar fi pretins si primit echivalentul a 600 de euro pentru a determina persoane publice din cadrul Procuraturii raionul Soroca sa adopte o decizie favorabila in dosarul denuntatorului, deschis pentru conducerea mijlocului de transport in stare de ebrietate alcoolica.

Publicat:25.06.2020, 13:18

Potrivit CNA, suspectul ar fi sustinut ca ar avea influenta asupra procurorului, care gestioneaza cazul, si ca il poate determina sa claseze dosarul, in schimbul a 600 de euro. Astfel, banii, ce nu i se cuvin, au fost transmisi in trei transe, sub controlul CNA si anume: 40 000 de ruble rusesti, 80 de euro si 600 de lei, in total 600 de euro. Banuitul a fost retinut, ulterior desfasurarii perchezitiei la domiciliu.

Pe cazul dat a fost initiata o urmarire penala pentru trafic de influenta. Acesta a fost escortat la sediul DGT Nord pentru a fi audiat, in prezent fiind in custodia CNA pentru 72 de ore si, daca va fi gasit vinovat, risca o amenda in marime de la 2000 la 3000 unitati conventionale sau inchisoare de pana la 5 ani.