Un barbat a fost retinut de Procuratura Anticoruptie si Centrul National Anticoruptie intr-un dosar de trafic de influenta. Acesta ar fi primit 50 000 de euro pentru a musamaliza un dosar penal.

Ultimul update: 15.12.2021, 13:11 Publicat:15.12.2021, 13:00

Potrivit Procuraturii Anticoruptie, intermediarul, care ar face parte dintr-un grup de persoane, a fost retinut cu putin timp in urma de catre Procuratura Anticoruptie si CNA intr-o cauza penala de trafic de influenta. Acesta este banuit ca, impreuna cu alti complici, ar fi primit de la un locuitor al raionului Nisporeni 50 000 de euro pentru a rezolva un dosar penal, pornit pe trafic de fiinte umane si in care erau vizati mai multi figuranti.

"In procesul documentarii cazului, au fost constatate actiunile ilegale de pretindere, acceptare si primire a mijloacelor banesti, in suma de 47100 de euro si 50 000 de lei de catre - sume care ar fi urmat sa ajunga la persoane publice din Procuratura si Politie. Cel putin acest lucru l-ar fi sustinut persoana care a pretins mijloacele financiare si care ar fi promis ca poate solutiona incetarea dosarului, avand influenta asupra procurorilor si politistilor care gestioneaza cazul", precizeaza autoritatile.

Procurorii anticoruptie si ofiterii CNA au descins astazi cu perchezitii la domiciliile mai multor persoane si au retinut intermediarul, cel care ar fi primit personal banii. Acesta a fost retinut pentru 72 de ore si a fost plasat in izolatorul CNA. Daca va fi gasit vinovat, el risca pana la 15 ani de puscarie.