Vlad Plahotniuc si-a angajat avocati, care sa-i reprezinte interesele. Intr-o postare pe Facebook acestia spune ca fostul lider PD nu are nicio implicare in ceea ce se sugereaza in acel document si considera ca publicatia este doar o manipulare.

Ultimul update: 13.07.2019, 14:33 Publicat:13.07.2019, 14:33

"(1) Vladimir Plahotniuc pune la indoiala autenticitatea materialelor facute publice ieri, avand in vedere ca pare a fi un raport bazat aproape integral pe articole din presa oponentilor politici, fara probe in sustinerea celor scrise.

(2) Clientul nostru sustine ca nu are nicio implicare in ceea ce se sugereaza in acel document si considera ca publicatia este doar o manipulare prin care se incearca deturnarea anchetei de la beneficiarii reali.

(3) Domnul Plahotniuc pune la indoiala autenticitatea acelui raport, or este putin probabil ca o companie de talia Kroll sa fi elaborat astfel de presupuneri in baza articolelor de presa sau in baza unor asa-zise informatii confidentiale, care insa nu se pun la dispozitia anchetatorilor. 

(4) In cazul in care se va dovedi ca raportul este autentic, Vladimir Plahotniuc este pregatit sa demonstreze cat de inepte sunt legaturile care se fac in mod fortat si total eronat cu el, si este gata sa probeze fiecare afirmatie in parte.

(5) Vladimir Plahotniuc a mai fost audiat in baza unor articole de presa asemanatoare, promovate de media care apartine oponentilor politici, si a demonstrat ca acestea sunt false. Dansul considera ca aceste publicatii sunt actiuni de manipulare, facute de oponentii politici, pentru a continua actiunile de razbunare politica si pentru a distorsiona adevarul despre frauda bancara", spun avocatii fostului lider PD.