Un copil a fost amenintat de catre paznicul scolii in care invata, ca nu va putea iesi din institutie si ca va fi amendat cu 200 de lei. Motivul – elevul isi pierduse masca de protectie in timpul orelor. Directorul institutiei sustine ca astfel de situatii nu vor mai fi admise si a dat vina pe insuficienta de angajati.

Publicat:29.09.2021, 01:04

Parascovia Caraman ne-a spus ca totul s-a intamplat saptamana trecuta. Dupa ce a terminat lectiile, fiul ei a vrut sa mearga acasa, insa nu a fost lasat de paznicul scolii.

Parascovia CARAMAN, MAMA:“Nu-mi dadea voie sa ies din scoala pentru ca mi-am pierdut masca in timpul orelor si mi-au spus ca daca o sa fiu fara masca o sa-mi puna 200 de lei amenda. De ce la scoala nu sunt masti in caz ca copilul o pierde.”

Femeia ne-a spus ca fiul ei nu mai vrea sa mearga la scoala dupa acest incident.

Parascovia CARAMAN, MAMA:“Va spun cuvintele copilului, mi-a spus ca nu mai poate, ca nu mai pleaca la scoala, sa se termine covidul si o sa se duca”.

Directorul institutiei sustine ca nu stia despre situatia creata si ca elevii nu sunt amendati atunci cand nu poarta masca.

Nicu PADURET, DIRECTORUL LICEULUI TEORETIC CU PROFIL SPORTIV “GLORIA”:“Imi pare rau pentru situatia creata si imi cer scuze public de la parinti. Noi avem cerinte pentru purtatul mastilor, pentru pastrarea distantei, pentru prevenirea infectarii cu covid. Ce tine de amenda care a fost spusa de copil, noi nu avem niciun drept sa amendam copiii."

Francesca GINDEA, REPORTER PRO TV:“Una dintre regulile impuse in scoli in timpul pandemiei este purtarea mastii. Elevii trebuie sa o poarte in timpul orelor si doar in pauze, cand ies afara pentru cateva minute, si-o pot scoate.” 

Masca de protectie este obligatorie in spatiile inchise. Deocamdata, in spatiile deschise aceasta regula nu este valabila, cu exceptia locurilor aglomerate. Restrictiile sunt valabile si pentru persoanele vaccinate.