Un cuplu din raionul Edinet a devenit parinti de tripleti. Tanara familie s-a pomenit cu 3 fetite de nota 10, care au fost externate in aceasta dupa-amiaza de la Institutul Mamei si Copilului din capitala. Atat parintii, cat si rudele au fost coplesiti de emotii si lacrimi de fericire. Proaspetii parinti spera ca vor primi ajutor din partea autoritatilor din Edinet si urmeaza sa trimita o solicitare in acest sens.

Publicat:23.09.2021, 20:36

“Buna ziua!”

Care-i bunelul, bunica!

Aveti grija de ei!

Mititelele, frumuselele, fetele nu va uitati la ele ca sunt inca mici.”

Alina, Amina si Amelia s-au nascut pe 6 septemebrie la diferenta de un singur minut una de cealalta. 

Ana BOTEZATU, MAMA: "A fost repede, prima la 13.04, a doua la 13.05 si ultima la 13.06."

Parintii nu si-au dorit sa le arate, insa nu si-au putut ascunde emotiile si fericirea pe care o simteau. Ana, mama lor si-a amintit de prima inatalnire cu ele, cand rand pe rand i-au fost asezate in brate. 

Ana BOTEZATU, MAMA: ” A fost greu, ma temeam sa nu li se rupa ceva.”

Revederea si revenirea acasa a intarziat trei saptamani, timp in care bebelusii au crescut in greutate si au prins forte. 

2 kilograme 600, un kilogram si 800 de gramei si 2 kilograme 400.

Ana si Gheorghe sunt cei mai fericiti parinti acum, dar si cei mai tineri. Au 23 si respectiv 24 de ani, iar vestea ca vor avea trei copii nu i-a speriat, pur si simplu i-a surprins. 

Gheorghe, TATAL: “A fost neasteptat, dar nu e nimic stranic, ne-am bucurat tare. Totul va fi bine si vor avea un viitor decent. ”

Rudele cuplului numarau zilele pana vor face cunostinta cu cele trei fetite. Din cauza emotiilor, astazi s-au pomenit cu totii cu un nod in gat.

Andrei LAURENTEV, BUNICUL: "Sunt foarte fericit si mandru de fiica mea, la noi in familie inca nu au fost tipleti, sunt fericit ca am trei nepotele, o sa le iubesc si o sa le educ."

Rodica BOTEZATU, BUNICA: "Ati pregatit patutul, caruciorul. Au caucior dublu, triplu nu incape pe usa si un pat mare."

Apropiatii le-au adus flori, bomboane, dar si trei elefanti de culoare galebena, pregatiti de nasi.

"- Culoarea galbena e vesela si calda, iar elefantul e un simbol al familiei, caldurii.
 Abia asteptam sa-i vedem, ca i-am vazut doar pe poza.

Cu cine seamana?

Cu ambii, sunt asa de expresivi. “

Nu e o premiera nasterea unor tripleti in aceasta familie. Un eveniment identic a avut loc in urma cu 14 ani, cand s-au nascut trei baieti, Cezar, David si Alexandru - unchii celor trei fetite.

” O sa fie bine, vrem sa le ajutam, sa le oferim ceva bun.

- O sa le invatam sa faca lucruri bune, sa nu faca prostii la scoala.”

Parintii baietilor au deja experienta si au avut sfaturi si incurajari pentru tanara familie. 

"- De la inceput e o bucurie, dar pe parcurs o sa fie bine."

Veaceslav BELITEI, RUDA: ” Bucuria e foarte mare, ma napadesc lacrimile. Stiu prin ce greutati am trecut noi, stiu ce ii asteapta si pe ei. Le doresc sanatate fetitelor si rabdare parintilor.”

Ana, Gheorghe si cele trei fetitie locuiesc acum in chirie, in raionul Edinet si spera ca atoritatile locale ii vor ajuta si poate le vor oferi un loc de trai. 

Valeria CAPRA, REPORTER PRO TV: "Cu flori, jucarii, dulciuri, sotul, nasii, dar si alti membrii ai familiei s-au pregatit pentru intalnirea cu fetitele. Familia se va intoarce la Edinet, acolo unde se vor aduna cu totii, in jurul unei mese de sarbatoare."

Potrivit medicilor de la Centrul Mamei si Copilului, sarcinile cu tripleti, nascuti pe cale naturala sunt destul de rare. Anul trecut s-au inregistra 9 cazuri, iar in 2019 - 14. (cifre pe ecran)