Un fost sef de directie din cadrul Serviciului Fiscal de Stat este cercetat de ofiterii CNA si procurorii anticoruptie, intr-o cauza penala pornita pe fapte de imbogatire ilicita. Acesta impreuna cu membrii familiei ar detine bunuri care depasesc substantial mijloacele declarate, astfel fostul functionar este cercetat de fals in declaratii manifestate prin neincluderea intentionata a unor date in declaratiile de avere si interese personale. 

Publicat:04.11.2022, 10:15

Potrivit CNA, functionarul ar fi obtinut, in perioada exercitarii functiei, impreuna cu membrii familiei, bunuri mobile si imobile, detinute inclusiv prin intermediul tertilor sau parintilor, ale caror valoare depaseste substantial veniturile obtinute legal. 

In perioada 2014-2021, veniturile declarate ale banuitului si ale membrilor familiei acestuia, formate din salarii, dobanzi, alocatii sociale, vanzari de imobile sau bunuri mobile, au constituit circa 2,2 milioane de lei. Analizand declaratiile de avere si interese personale ale familiei functionarului, a fost stabilita o diferenta substantiala, intre veniturile declarate si cele detinute de facto.

Astfel, s-a constatat ca in perioada mentionata mama banuitului ar fi dobandit bunuri imobile, printre care un apartament, o casa de locuit si trei constructii, in valoare de peste trei milioane de lei. Potrivit bazelor de date oficiale, femeia nu a inregistrat venituri impozabile in perioada 2015-2021. Astfel, diferenta dintre valoarea bunurilor declarate si veniturile nejustificate obtinute de functionar si membrii familiei acestuia constituie aproximativ patru milioane de lei. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.