Neurochirurgul Anatolii Buzdugan, originar din Republica Moldova, a fost numit in functia de manager al Spitalului Judetean Suceava din Romania.

Publicat:29.04.2020, 14:54

La inceputul acestei saptamani a fost aleasa noua conducere interimara a Spitalului de Urgenta „Sfantul Ioan cel Nou” Suceava. Membrii Consiliului Medical au fost invitati sa propuna in scris, anonim, persoanele pe care le considera cele mai potrivite sa ocupe cele trei functii de conducere ale spitalului: manager, director medical si director de ingrijiri.

Constantin CODREANU, DEPUTAT IN PARLAMENTUL ROMANIEI: "Cele mai multe voturi pentru functia de manager au fost obtinute de dr. Anatolii Buzdugan, medicul-sef al sectiei Neurochirurgie, nascut in Republica Moldova si considerat drept unul dintre cei mai buni neurochirurgi din Romania. Acesta va prelua in totalitate conducerea Spitalului Judetean Suceava, dupa ce cadrele militare aflate in prezent la conducere se vor retrage."

Deputatul a adaugat ca acesta este un bun argument pentru a debloca procesul de recunoastere a diplomelor medicilor din Republica Moldova care sunt cetateni romani: "O dovada clara a bunei pregatiri a cadrelor medicale din Republica Moldova. Am tot primit promisiuni din partea ministrilor care s-au perindat pe la Sanatate cu privire la Hotararea de Guvern nr. 764/2017. Doar promisiuni, din pacate. Ultima dintre ele, pe 25 februarie, atunci cand, la sediul Ministerului Sanatatii mi s-a spus ca urmeaza modificarea HG nr. 764/2107 si ca procesul va fi deblocat. Sper sa reusesc sa il conving pe ministrul Nelu Tataru de oportunitatea deblocari."

Doctorul Anatolii Buzdugan este medic primar neurochirurg, doctor in stiinte medicale si sef al sectiei de Neurochirurgie din cadrul Spitalului de Urgente “Sfantul Ioan cel Nou” Suceava. Acesta a absolvit Facultatea de Medicina din Chisinau in anul 1986. Ulterior, a obtinut specializarea in domeniul neurochirurgiei in Republica Moldova. A profesat atat in spitalul din Chisinau, cat si in cel din Balti, unde a infiintat sectia de neurochirurgie.