Un rezervor cu peste o mie de tone de cereale din Portul Giurgiulesti a fost cuprins de flacari, dupa ce s-a prabuzit. Sase echipaje de pompieri au intervenit pentru a stinge flacarile. 

Ultimul update: 16.01.2023, 10:17 Publicat:16.01.2023, 10:08

Potrivit IGSU, totul s-a intamplat in aceasta dimineata, in jurul orei 07:10, in sudul tarii. Un incediu a izbucnit in urma prabusirii unui rezervor de pastrare a granulelor de srot de floarea soarelui. 

Potrivit primelor informatii din cauza mocnirii unei incarcaturi de peste 1000 tone produs de srot de floarea soarelui, a avut loc prabusirea cisternei. Sase echipaje de pompieri au intervenit. Astfel ca 20 de salvatori si pompieri sunt implicati in stingerea flacarilor. 

In urma incidentului, victime nu au fost raportate, iar pompierii intreprind toate actiunile pentru a lichida consecintele incendiului.

Acesta nu este primul incendiu produs pe teritoriul portului. 

Pe 15 septembrie 2022, a fost inregistrat primul incident cu prabusirea a doua silozuri metalice pentru depozitarea srotului in granule de floarea soarelui cu volumul de 1200 metri cubi fiecare, ceea ce a cauzat incalcarea procesului tehnologic de pastrare a srotului in alte patru silozuri alaturate. 

Ulterior, pe 13 noiembrie 2022, in interiorul a doua din cele 4 silozuri a fost inregistrata cresterea temperaturii (pana la 100℃), iar la data de 30 decembrie 2022, in timpul actiunilor de evacuarea a produsului din interiorul silozurilor, unul dintre acestea s-a incendiat.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.