Cunoscutul sportiv amator Dmitrii Volosin va participa in acest an in premiera, pentru tara noastra, la "Maratonul Nisipurilor", care se va desfasura in pustiul Sahara, din Maroc. El va trebui sa parcurga in sase zile, o distanta de 250 de km, cu un rucsac in spate cu o greutate de aproximativ 15 kg.
Pentru Maratonul Nisipurilor, Dmitrii Volosin s-a pregatit timp de doi ani.
Dmitrii VOLOSIN, SPORTIV AMATOR: “Pe timpuri barbatii erau vanatori, razboinici. În lumea moderna barbatii nu pot în totalitate sa se realizeze, noi lucram în oficiu, avem multe reguli. Sunt legile naturii care îi impun pe barbati sa se transforme în luptatori si sa mearga la astfel de competitii ca la razboi.”
Dimitrii alearga prin parc cu rucsacul in spate. Regulamentul concursului presupune ca acesta sa nu aiba mai putin de 6 kg si mai mult de 15.
Dmitrii VOLOSIN, SPORTIV AMATOR: “Voi avea în primul rând mâncare pentru sase zile, mâncare la pachet, gel, alune si stafide. Separat, sac de dormit, cratita, lingura, pastile pentru aprinderea focului. Multe maruntisuri precum trusa medicala, busola, pompa pentru sustragerea veninului e obligatorie, lampa pentru a alerga noaptea”.
Cei peste o mie de atleti care s-au inscris la acest maraton, nu vor putea tine cursul fara un echipament corespunzator.
Dmitrii VOLOSIN, SPORTIV AMATOR: “Daca nisipul va patrunde în adidasi, va fi o problema. Se vor face bataturi, sângerari. De aceea mi-am facut încaltari, prin care nisipul nu va trece. Sorti, maiou, chipiul este pentru ca soarele sa nu arda si nisipul sa nu patrunda în urechi”.
Participantii Maratonului, care se va desfasura in perioada 7 - 17 aprilie, vor alerga dimineata si seara, timp de sase zile, pe o distanta de 250 de km.
Dmitrii VOLOSIN, SPORTIV AMATOR: “Voi alerga de exemplu 9 km într-o ora. Voi alerga în jur de 30-35 de ore.”
Daca se va alege cu vre-un loc sau nu, mai putin conteaza pentru moldovean. Important este sa nu fie amendat, sa alerge ore in plus sau sa fie exclus din cursa.
Dmitrii VOLOSIN, SPORTIV AMATOR: “Mai mult ma intereseaza daca voi pierde capacul de la sticla, iar ei îl vor gasi si vor vedea numele meu, voi primi amenda de o ora. Daca voi solicita ajutorul medicilor o singura data, voi fi amendat cu doua ore. Daca voi solicita a doua oara ajutorul medicilor, voi fi scos din cursa. Asta este important pentru mine”.
Participantii care vor ajunge la finish, se vor alege cu medalii, insa cei de pe primele trei locuri vor primi bani.
Dmitrii VOLOSIN, SPORTIV AMATOR: “ Pentru primul loc, la ei este un premiu foarte straniu. O suma ca sa poti alerga anul viitor gratis. Acolo profesionistii nu se duc. Daca paticiparea costa 3,5 mii euro, tu câstigi si primesti 3,5 mii euro.”
Pana acum, Dmitrii Volosin a participat la curse renumite prin conditiile dure. El primul moldovean care a mers la unul dintre cele mai dificile ultramaratoane din lume “Comrades Marathon” din Africa de Sud.