Un ultim omagiu pentru Mircea Snegur. Persoanele care vor sa-si ia ramas bun de la fostul presedinte o pot face incepand cu ora 18, la Catedrala din centrul capitalei. Maine dimineata sicriul va fi depus la Palatul Republicii, unde va incepe ceremonia de inmormantare, cu funeralii de stat. Mircea Snegur va fi inmormantat la Cimitirul Central din Chisinau, de pe strada Armeneasca. 

Publicat:15.09.2023, 15:50

Daniela ANDREEV, REPORTER PRO TV:  „Incepand de astazi toata lumea care vrea sa-si ia ramas bun si sa aduca un ultim omagiu presedintelui Mircea Snegur poate veni aici la Catedrala Mitropolitana „Nasterea Domnului” unde va fi adus sicriul fostului sef de stat.”

Sicriul va fi depus la catedrala la ora 18:00. De dimineata, in fata lacasului muncitorii faceau curatenie.

Maine dimineata, la ora 10, dupa ce va fi organizata o ceremonie religioasa la catedrala, cortegiul funerar se va indrepta spre Palatul Republicii, unde va incepe ceremonia de inmormantare cu funeralii de stat.

Adrian BALUTEL, PRESEDINTELE COMISIEI PENTRU ORGANIZAREA FUNERALIILOR:  „Funeraliile de stat presupun ca raposatului, primul presedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, i se vor aduce toate omagiile militare impreuna cu orchestra militara, cu garda de onoare, si alte formatiuni artistice care sa-i aduca un omagiu domnului presedinte defunct.”

Pentru organizarea funeraliilor a fost creata o comisie din care fac parte mai multi angajati ai presedintiei, ai guvernului si reprezentanti ai fortelor de ordine. Funeralii de stat au mai fost organizate in timpul ceremoniilor de inmormantare a unor fosti prim-ministri si la moartea poetului Grigore Vieru. Intr-o alta ordine de idei, autoritatile anunta ca maine, in anumite intervale ale zilei, traficul pe unele portiuni de strazi din centrul orasului va fi restrictionat.

Adrian BALUTEL, PRESEDINTELE COMISIEI PENTRU ORGANIZAREA FUNERALIILOR:  „Va fi partial restrictionat traficul pentru miscarea coloanei funerare. Aproximativ in perioada orelor 10:00-11:00, dupa care in parioada orelor 13:00-15:00. Va fi restrictionata circulatia in perimetrul Stefan Cel Mare, Piata Marii Adunari Nationale, Palatul Republicii, ulterior va fi restrictionata circulatia pe directia cortegiului catre cimitirul Armenesc.”

Presedintele Mircea Snegur va fi inmormantat la Cimitirul Central din Chisinau, de pe strada Armeneasca. Fostul sef de stat a decedat la varsta de 83 de ani, in urma unei boli incurabile.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.