Avand o cariera doar in institutii de stat, Igor Dodon si-a permis in ultimii zece ani vacante in mai multe locatii exotice. Ziarul de Garda a publicat fotografii, in care apare cuplul prezidential in timp ce se odihneste la hoteluri si vile de lux din Maldive si Dubai. Serviciul de presa al presedintiei a declarat ca pentru vacantele sale Igor Dodon lua bani de la prieteni sau rude.

Publicat:16.01.2020, 17:49

Igor Dodon a raspuns laconic la intrebarea legata de vacanta pe care a avut-o cu familia la inceputul lui 2020. 

“-Domnule presedinte, unde v-ati odihnit de Craciun? - Acasa. ...” 

De altfel, Ziarul de Gara a aflat ca presedintele obisnuieste de zece ani incoace sa se odihneasca in locatii care nu sunt pe buzunarul majoritatii moldovenilor.

Sa ne intoarcem in timp. In 2010, bugetarul Dodon era cu familia la munte, in Austria. La scurt timp, familia s-a indreptat spre Maldive.

“Imaginile il surprind pe Dodon zambitor, cum bea bere, face scufundari sau se odihneste in compania acelor trei persoane cu care si-a petrecut sejurul.”

Potrivit Ziaruluii de Garda, in 2020, o noapte de cazare in hotelul unde a stat actualul presedinte depaseste suma de 10 mii de lei pentru o singura familie, fara taxe aditionale si fara transport. In vara lui 2010, Igor si Galina s-au odihnit in Bulgaria la mare, dar si in muntii Rodopi.

In ianuarie 2011, familia Dodon isi petrecea vacanta pe insulele Seychelles, un alt paradis din Oceanul Indian. In ianuarie 2020, o camera dubla in acest hotel costa in jur de 8 mii de lei pentru o noapte, dar un sejur intreg, cu zbor din Chisinau depaseste suma de 5 mii de euro. La intoarcerea din Seicheles, cuplul prezidential a trecut prin Dubai.

Acum doi ani, presedintele se afla in peninsula greaca Halchidiki, intr-un hotel de lux ce ar apartine familiei procurorului general al Rusiei.

Iar in 2017, Igor Dodon a petrecut intr-un alt hotel scump din Turcia. 

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: ”In fiecare zi am cate 70 de stiri negative despre presedinte, de aceea eu sunt gata, stiu ca vor fi si mai multe. Eu nu am spus ca nu confirm. Luati din anul 90 unde am fost, prin 2000.”

Seful statului spune ca cheltuielile pentru odihna in strainatate nu au depasit veniturile sale, desi reporterii de investigatie afirma contrariul.

Victor MOSNEAG, REPORTER ZIARUL DE GARDA: “Declaratiile de avere ale presedintelui sau ale deputatului cand a beneficiat de vacante arata ca el a avut venituri oficiale foarte modeste. Cand pleca cu familia in Dubai, familia raporta venituri de 12 mii de lei."

Igor Dodon, care prefera vacante in destinatii exotice, si-a construit cariera doar in institutii de stat. Nici el, nici soția sa, Galina Dodon, nu au deținut vreodata, oficial, afaceri in R. Moldova. 

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: “Cei care cauta fotografii cu presedintele puteau sa se adreseze direct la presedinte, dar sa nu incerce sa profite de frustrarile si supararile unor fosti prieteni, colegi de facultate.”

Victor MOSNEAG, REPORTER ZIARUL DE GARDA: “Pe noi nu ne intereseaza razbunarile, am considerat ca este de interes public sa publicam aceste imagini.”