Valul de canicula, care incinge tara de 3 zile, a fost resimtit astazi din plin. La amiaza, aerul frigea in capitala, iar oamenii au cautat racoare la havuzuri sau la corturile instalate de salvatori. Desi suntem in luna august, media de temperatura este cu opt grade mai mare decat in mod normal si avem fenomenul noptilor tropicale, cand mercurul din termometre nu coboara sub 20 de grade.

Publicat:13.08.2019, 21:28

Cei care de voie sau de nevoie au iesit din casa la orele amiezii nu au rezistat mult in soare. Unii s-au oprit la havuzuri, care sunt adevarate oaze de racoare, intr-un oras ce se sufoca de caldura in aceste zile. 

Catalin GORIA, REPORTER PRO TV: “ Desi este dupa amiaza, termometrul arata la soare 38 de grade Celsius.”

Oamenii au infruntat arsita cum au putut. Nu au avut de ales drumarii, care au suportat nu doar caldura soarelui, dar si fierbinteala emanata de asfalt. 

“ e foarte cald, te bate caldura de la soare si de la asfalt, dar ce sa facem lucram sa avem ce manca.”

Medicii atentioneaza ca asemenea temperaturi pot duce la stari de rau si lesin. Pentru ca sa evite asemenea situatii, oamenii s-au oprit la corturile instalate de salvatori. S-au ascuns de razele puternice si au baut apa. 

Ca sa nu ajungeti la spital, medicii ne recomanda sa bem cate 2 litri de apa pe zi, sa nu ne racorim cu bere, sa purtam haine de culori deschise si din stofe naturale si sa evitam expunerea la soare la orele amiezii. 

"- Hidratati-va

- Nu consumati alcool

- Imbracati haine de culori deschise si din stofe naturale

- Nu iesiti afara la orele amiezii."

Canicula nu ne va lasa nici maine momente de respiro. Meteorologii anunta 35 de grade in centrul tarii si 36 in sud. De joi, insa, mercurul din termometre va scadea brusc cu 7 grade, astfel ca maximele vor atinge 28 de grade in capitala.