Mai multi copaci s-au prabusit din cauza vantului puternic in toata tara. Au fost deteriorate acoperisuri, automobile si fire electrice, iar unele drumuri nationale au fost blocate din cauza copacilor doborati la pamant.

Ultimul update: 28.03.2023, 11:02 Publicat:28.03.2023, 10:40

Potrivit IGSU, pomperii din capitala au fost solicitati in jurul orei 08:55 pe strada 31 August 1989 nr. 30 din Chisinau, pentru a efectua lucrari de defrisare a unui copac cazut peste un automobil, din cauza rafalelor de vant puternic. 

Un alt caz a fost inregistrat in municipiul Balti, pe strada Stefan cel Mare nr. 5. Aici, salvatorii au inlaturat o creanga cazuta peste firele electrice din curtea unui bloc de locuit. Tot la Balti, in microsectorul Dacia, vantul a distrus acoperisul unui depozit. 

De asemenea, de interventia pompierilor a fost nevoie si in sudul tarii, in raionul Cantemir, unde un copac a fost doborat de vant, blocand astfel circulatia pe traseu. Angajatii IGSU au defrisat copacul si au eliberat drumul. 

In continuare, angajatii IGSU monitorizeaza situatia in tara, provocata de conditiile meteo nefavorabile.

 

Anterior, Servciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de schimbare brusca a vremii pe intreg teritoriul tarii, valabil de ieri de la ora 21:00 pana astazi, 28 martie, ora 18:00.  „Noaptea si dimineata pe 28.03 vor cadea precipitatii puternice (15-20 l/m2) in faza mixta, vintul nord-estic va prezenta rafale de pana la 18-23 m/s. Temperatura medie zilnica a aerului va scadea cu 5-7°С”, au anuntat meteorologii. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.  

Sursa foto: PROTV.md, Facebook/Бельцы Онлаин, Город без Маршруток. Telegram/IGSU al MAI al RM