Vinuri de toate felurile si pe toate gusturile au curs astazi in Piata Marii Adunari Nationale, unde a fost sarbatorita Ziua Vinului. Oamenii dornici de a gusta din licoarea lui Bahus, au profitat de ziua frumoasa, iar vinul a curs in pahare neintrerupt. Alb, rosu sau tulburel, oamenii au degustat tot ce le-a dat din ochi. Mare imbulzeala era la pavilioanele unde se faceau degustari gratuite.

Publicat:07.10.2023, 20:55

Vinuri de toate felurile si pe toate gusturile au putut fi gasite astazi in Piata Marii Adunari Nationale.

„Cate pahare am gustat, nu va putem spune, este strict confidential, dar ne bucuram de acest eveniment foarte mult pentru ca incurajeaza producatorii autohtoni, am vazut aici nume foarte noi, chiar daca suntem fani, nu le-am vazut pana acum. Desi m-ati prins cu acest vin roze, vinul alb sec este preferatul meu.”

Francesca GINDEA, REPORTER PRO TV:  „In acest an, in Piata Marii Adunari Nationale sunt prezente un numar record de vinarii din toata tara, peste 90. Fiecare vizitator poate gusta din deliciile aduse de vinificatori, iar printre cele mai solicitate sunt tulburelul, vinul alb si vinul rosu.”

„Am reusit sa gust deja doua tipuri de vin. Sunt foarte delicioase si eu cred ca atmosfera o sa fie si mai incendiara pe cat o sa treaca timpul.

- Care este vinul tau preferat?

- Daca o sa se uite bunica, sa spun ca vinul de la bunica, dar totusi cel mai preferat este rose.”

Ziua Vinului a atras o multime de turisti, care s-au perindat pe standurile vinariilor.

„Noi suntem din Ucraina, prietenii sunt din Irlanda. La aceasta sarbatoare suntem pentru prima data. Totul este fantastic, foarte frumos, fiecare vinarie este individuala, fiecare vin are gustul lui. Pentru noi vinul este o bautura dumnezeiasca.”

Aceasta femeie spune ca a venit tocmai din Coreea, pentru a gusta licoarea moldoveneasca.

„Am gustat aici multe tipuri de vin si toate sunt destul de bune. Eu prefer mai mult vinul alb si sampania.”

La iesirea de la festival, vizitatorii au avut parte de o „surpriza”, mai neplacuta pentru unii, din partea organizatorilor.

Vladimir COROBCA, EXPERT IN VITICULTURA AL OFICIULUI NATIONAL AL VIEI SI VINULUI:  „Avem niste etilo-teste de unica folosinta. Avem consumatori care vin la sarbatoarea noastra cu automobilul. Sfatul nostru este ca daca au servit produse vinicole, conducatorul sa treaca pe la masa noastra, iar noi il verificam. Noi ii dam 3 solutii: 1- merge acasa cu automobilul, 2- merge pe jos, si 3, daca traieste mai departe, merge cu troleibuzul.”

Cea de a 22-a editie a sarbatorii are sloganul „Vinul nostru cucereste lumea”. Genericul  este o sinteza a performantelor obtinute si a succeselor vinului moldovenesc inregistrate pe plan global.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.