Fostul lider PLDM, Vlad Filat, a afirmat ca nici Maia Sandu, nici Igor Dodon, nici multi altii nu au stat la baza eliberarii sale. Declaratiile au fost facute in cadrul unei conferinte de presa.

Publicat:04.12.2019, 16:13

Vlad Filat, FOSTUL PREMIER AL RM: „Acum eu as vrea sa clarificam situatia in care ma aflu nu doar eu. Intr-un fel este un test prin care trebuie sa treaca justitia.

Eu deslusesc doar un singur rationament. Vreau sa va spus ca nici Maia Sandu, nici Igor Dodon, si nici multi altii nu au stat la baza eliberarii mele. Eliberarea mea are la baza legea si Slava Domnului. In iulie eu am transmis un mesaj public prin care spun ca eu nu doar ca nu-mi doresc, dar eu voi refuza orice demers politic care va sta la baza eliberarii mele. Eu nu am stat in puscarie pentru ca cineva sa ma arate cu degetul sau sa-mi faca anumite tertipuri. Eu m-am conformat sentintei instantei de judecata. Nu sunt un las, nu am fugit din tara. Am fost retinut, condamnat, intr-o maniera pur banditeasca. In acest sens eu vreau sa va spus ca dincolo de asta, in legislatia din Republica Moldova trebuie de intervenit.”