Directorul ANSP Nicolae Furtuna sustine ca instructiunea redeschiderii gradinitelor dupa ridicarea starii de urgenta si raportul de autoevaluare a institutiei au fost aprobate, insa decizia finala tine de incidenta si situatia epidemiologica din tara.

Publicat:24.07.2020, 10:59

Nicolae FURTUNA, DIRECTOR ANSP: "Astazi urmeaza sa ne intalnim la sedinsa CNESP si vom discuta acest subiect. Specialistii din cadrul Ministerului Sanatatii, ANSP si Ministerului Educatiei au lucrat la elaborarea unor instructiuni, care a fost deja aprobata si noi am stabilit niste reguli foarte clare pentru reluarea activitatii acestor institutii. 

Cu siguranta ultima decizie ii va apartine fondatorului administratiei publice locale, care in conformitate cu prevederile instructiunii trebuie sa asigure buna functionalitate a acestor institutii. Reluarea activitatilor si relaxarea unor activitati tine de incidenta si situatia epidemiologica din tara."

Anterior, Ion Chicu, a spus ca reluarea activitatii gradinitelor nu va fi posibila in luna august, dar cel mai probabil, acestea isi vor relua activitatea incepand cu 1 septembrie.