Consumatorii casnici vor beneficia de compensarea cheltuielilor pentru consumul de gaz natural si energie termica, ca rezultat al majorarii tarifelor pentru aceste utilitati.

Publicat:25.11.2021, 21:55

PROIECTUL elaborat in acest scop, care prevede compensarea cheltuielilor pentru consumul gazelor naturale/energiei termice in perioada rece a anului, a fost adoptat, astazi, de Legislativ in lectura finala. 

Prin actul adoptat, se propune compensarea, in proportie de 67%, pentru primii 50m3 de gaz natural consumati, iar pentru urmatorii 100 m3 compensarea cu 50%  din cuantumul diferentei dintre pretul din luna de facturare si pretul din luna octombrie 2021.

De asemenea, se propune compensarea diferentei, in marime de 67 la suta, pentru prima gigacalorie consumata.

Totodata, de aceste compensatii vor beneficia si cetatenii care se alimenteaza cu energie termica produsa de cazangeria blocului de locuit.

Astfel, compensatia maxima, oferita pentru  consumul de gaz natural, va constitui 540 lei, iar compensatia pentru prima gigacalorie consumata va constitui 450 lei.

De mentionat ca tariful pentru consumul de gaz natural pentru luna octombrie 2021 constituie 4,64 lei pentru un m3, pentru luna noiembrie tariful aprobat este de 11,08 lei. Diferenta in urma majorarii tarifului constituie 6,44 lei.

Proiectul a fost sustinut cu unanimitate de voturi.