Reprezentantii Aeroportului International Chisinau anunta ca din cauza conditiilor meteo nefavorabile se atesta retineri ale zborurilor si au fost anulate mai multe curse dintre care doua spre Istanbul, Viena, Berlin.

Publicat:26.11.2023, 17:55

„Conditiile meteorologice nefavorbile, dar mai exact ninsoarea umeda ingreuneaza decolarile. Potrivit cerintelor ICAO si IATA nu se permite decolarea aeronavelor in conditiile in care nu este posibila efectuarea procedurilor de-icing.

In conditii de temperaturi scazute si umiditate ridicata poate aparea un strat de gheata pe partile metalice ale aeronavei, gheata pe avioane fiind foarte periculoasa. Aceasta poate influenta aerodinamicitatea, poate duce la scaderea portantei, totul culminand cu consecinte grave. Degivrarea aeronavelor(de-icing) este necesara pentru siguranta zborului”,  anunta reprezentantii Aeroportului International Chisinau. 

Decolari

Sosiri

De asemenea, responsabilii indeamna pasagerii sa verifice orarul zborurilor inainte de a porni spre aeroport.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.